اثرات غلظت‌های زیرکشنده ۴- نونیل فنل بر تنوع ژنتیکی لارو نورس تاس‌ماهی ایرانی (Acipenser persicus) با استفاده از نشانگرهای ریزماهواره‌ای
1. اثرات غلظت‌های زیرکشنده ۴- نونیل فنل بر تنوع ژنتیکی لارو نورس تاس‌ماهی ایرانی (Acipenser persicus) با استفاده از نشانگرهای ریزماهواره‌ای
دوره 11، شماره 4 ، زمستان 1396، صفحه 1-14

چکیده
  چکیده نونیل فنل‌ها از ترکیباتی هستند که استفاده گسترده‌ای در صنایع پلاستیکی، شوینده‌ها، رزین‌ها و استابیلیزها داشته و از طریق نشت فاضلاب‌ها وارد اکوسیستم‌های آبی می‌شوند. در پژوهش حاضر بررسی اثرات ...  بیشتر
بررسی فیتوپلانکتون‌های حوزه جنوبی دریای خزر (خلیج گرگان)
2. بررسی فیتوپلانکتون‌های حوزه جنوبی دریای خزر (خلیج گرگان)
دوره 11، شماره 4 ، زمستان 1396، صفحه 15-30

چکیده
  چکیده در این پژوهش 47 جنس از فیتوپلانکتون‌ها متعلق به شاخه‌های سیانوفایتا، کلروفایتا، ‌کرایزوفایتا، پیروفایتا، اوگلنافایتا بررسی گردیده‌اند که تعداد آن‌ها در مترمکعب شمارش و بیوماس آن‌ها (میلی‌گرم ...  بیشتر
تأثیر متغیرهای اکوژئومورفولوژیک بر پارامترهای فیزیکوشیمیایی آب (رودخانه زیارت- استان گلستان)
3. تأثیر متغیرهای اکوژئومورفولوژیک بر پارامترهای فیزیکوشیمیایی آب (رودخانه زیارت- استان گلستان)
دوره 11، شماره 4 ، زمستان 1396، صفحه 19-32

چکیده
  چکیده هدف از پژوهش حاضر، بررسی تأثیر انجماد در دمای 20- درجه سانتی‌گراد پس از یک دوره هیدراسیون و دهیدراسیون بر درصد تخم‌گشایی و رشد و بقای لاروهای حاصل از سیست‌های آرتمیا ارومیانا است. آزمایش‌های تحت ...  بیشتر
بررسی ابتلاء به ویبریوهای دریایی در یک مزرعه پرورش میگوی وانامی (Litopenaeus vannamei) در بندر دیلم با تأکید بر ویبریو کلرا (Vibrio cholerae)
4. بررسی ابتلاء به ویبریوهای دریایی در یک مزرعه پرورش میگوی وانامی (Litopenaeus vannamei) در بندر دیلم با تأکید بر ویبریو کلرا (Vibrio cholerae)
دوره 11، شماره 4 ، زمستان 1396، صفحه 39-46

چکیده
  چکیده ویبریوها پاتوژن‌هایی هستند که به‌طور وسیعی در محیط‌های دریایی منتشر هستند. این ارگانیسم‌ها به‌طور فراوانی از محدوده وسیعی از مواد غذایی دریایی خام جدا شده‌اند. با توجه به این‌که برخی ویبریوها ...  بیشتر
بررسی تأثیر خواص شیمیایی آب بر تجمع سرب و کادمیوم در ماهی قزل‌آلای پرورشی (Oncorhynchus mykiss)
5. بررسی تأثیر خواص شیمیایی آب بر تجمع سرب و کادمیوم در ماهی قزل‌آلای پرورشی (Oncorhynchus mykiss)
دوره 11، شماره 4 ، زمستان 1396، صفحه 47-58

چکیده
  چکیده این پژوهش با هدف بررسی تأثیر خواص شیمیایی آب بر تجمع فلزات سرب و کادمیوم در گروه‌های وزنی ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان پرورشی انجام شد. برای اجرای این پژوهش خواص شیمیایی آب شامل سختی، دما و pH و سه ...  بیشتر
بهینه‌سازی خواص نفوذپذیری فیلم ژلاتینی ماهی با افزودن کربوکسی‌متیل‌سلولز
6. بهینه‌سازی خواص نفوذپذیری فیلم ژلاتینی ماهی با افزودن کربوکسی‌متیل‌سلولز
دوره 11، شماره 4 ، زمستان 1396، صفحه 59-66

چکیده
  چکیده امروزه تولید فیلم‌های خوراکی، از پروتئین‌ها، پلی‌ساکاریدها، چربی‌ها و یا ترکیبی از آن بسیار مورد توجه قرار گرفته است. ژلاتین با داشتن ماهیت پلیمری قابلیت تولید فیلم‌سازی خوبی دارد و فیلم‌های ...  بیشتر
بهینه‌سازی غلظت‌های مختلف نیترات سدیم بر رشد جلبک (Gracilaria corticata) در چابهار
7. بهینه‌سازی غلظت‌های مختلف نیترات سدیم بر رشد جلبک (Gracilaria corticata) در چابهار
دوره 11، شماره 4 ، زمستان 1396، صفحه 67-74

چکیده
  چکیده این پژوهش با هدف بهینه‌سازی غلظت‌های مناسب نیترات سدیم بر رشد جلبک Gracilaria corticata انجام شد. به این منظور غلظت‌های مختلف نیترات سدیم و تأثیرات آن بر توده زنده و رشد جلبک Gracilaria corticata در یک دوره 7 هفته، ...  بیشتر
اثر آنتی‌اکسیدانی عصاره آبی چای سبز بر پایداری و کیفیت فیله و گوشت چرخ‌شده ماهی کپور نقره‌ای (Hypophthalmichthys molitrix) در دمای یخچال 4 درجه سانتی‌گراد
8. اثر آنتی‌اکسیدانی عصاره آبی چای سبز بر پایداری و کیفیت فیله و گوشت چرخ‌شده ماهی کپور نقره‌ای (Hypophthalmichthys molitrix) در دمای یخچال 4 درجه سانتی‌گراد
دوره 11، شماره 4 ، زمستان 1396، صفحه 75-86

چکیده
  چکیده به‌کار بردن عصاره‌های طبیعی، به‌منزله‌ یکی از منابع مناسب آنتی‌اکسیدانی، برای بهبود کیفیت ماهی و فرآورده‌های آن در حال افزایش است. هدف از این مطالعه بررسی تأثیرات آنتی‌اکسیدانی عصاره آبی ...  بیشتر