چکیده
در این پژوهش، یک آزمایش 12 هفتهای بهمنظور بررسی اثرات جایگزینی آرد ماهی با آرد ضایعات طیور (PBM) در جیره غذایی ماهیان ازونبرون Acipenser stellatus بر شاخصهای ایمنی و آنزیمهای کبدی آنها در اقلیم خوزستان، ...
بیشتر
چکیده
در این پژوهش، یک آزمایش 12 هفتهای بهمنظور بررسی اثرات جایگزینی آرد ماهی با آرد ضایعات طیور (PBM) در جیره غذایی ماهیان ازونبرون Acipenser stellatus بر شاخصهای ایمنی و آنزیمهای کبدی آنها در اقلیم خوزستان، طراحی شد. پنج جیره غذایی (پلیتهای غذایی با سطوح انرژی و پروتئین مشابه) محتوی سطوح مختلف آرد ضایعات طیور با نسبتهای 0، 25، 50، 75 و 100 درصد طراحی شد. ماهیان ازونبرون بهطور تصادفی و با تراکم 5 کیلوگرم بر مترمربع ماهی (با وزن میانگین 20±1200 گرم) در استخرهای بتونی با ابعاد2×2×2 متر توزیع شدند. هر جیره غذایی به سه تکرار از هر تیمار اختصاص داده شد و ماهیان بهمیزان 5/1 درصد وزنشان و 3 مرتبه در روز تغذیه شدند. بالاترین میزان آنزیم لاکتات دهیدروژناز (LDH)، آلانین آمینو ترانسفراز (ALT)، آلکالین فسفاتاز (ALP)، گلوکز، کلسترول، تریگلیسیرید و آلبومین بهترتیب 96/26±57/167 U/L، 44/0±25/3 U/L، 44/77±63/391 U/L، 14/4±82/51 mg/dl، 32/8±54 mg/dl، 16/56±68/354 mg/dl و 06/0±61/0 g/dl بهدست آمد. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که، جیرههای غذایی محتوی پودر ضایعات طیور جایگزین مناسبی برای آرد ماهی در جیره غذایی ماهی ازونبرون است، زیرا کاهش معنیدار در کارایی رشد و بهرهمندی از غذا بهدنبال استفاده از این جایگزین، بدون کاربرد مکملهای اسید امینه، در ماهیها مشاهده نشد.
چکیده
آرژنین یکی از اسیدهای آمینهای است که تأثیر آن بر بهبود رشد و سیستم ایمنی انسان و بسیاری از حیوانات، همواره مورد توجه پژوهشگران بوده است. در پژوهش حاضر تأثیر این اسیدآمینه بر فاکتورهای خونی و مقاومت ...
بیشتر
چکیده
آرژنین یکی از اسیدهای آمینهای است که تأثیر آن بر بهبود رشد و سیستم ایمنی انسان و بسیاری از حیوانات، همواره مورد توجه پژوهشگران بوده است. در پژوهش حاضر تأثیر این اسیدآمینه بر فاکتورهای خونی و مقاومت در برابر تنش شوری ماهی کپور معمولی مورد بررسی قرار گرفته است. به این منظور ماهیان به چهار تیمار (هر تیمار با سه تکرار) تقسیم شدند و با جیرههای غذایی شامل مقدار آرژنین 0، 5/1، 2 و 5/2 درصد، بهمدت 60 روز تغذیه شدند. در نهایت نمونههایی از هر تیمار خونگیری و سایر ماهیها تحت تنش شوری ppt 15 بهمدت 72 ساعت قرار گرفتند. تجزیه و تحلیل دادهها با مقایسه میانگین تیمارها در قالب طرح کاملاً تصادفی به کمک آزمون دانکن صورت گرفت. بر طبق نتایج خونشناسی، تغذیه ماهی کپور معمولی توسط آرژنین بر تعداد گلبولهای قرمز، هموگلوبین و شاخصهای MCV، MCH و MCHC خون آنها تأثیر معناداری داشت (05/0>P) ولی تعداد گلبولهای سفید و هماتوکریت در تیمارهای مختلف اختلاف معناداری نداشت (05/0<P). نتایج اعمال تنش شوری بر تیمارهای مختلف نشان داد که وجود اسیدآمینه آرژنین در جیره غذایی کپورماهیان میتواند تأثیر چشمگیری بر مقاومت و بقای آنها داشته باشد بهطوریکه تیمارهای تغذیهشده با 5/1 و 2 درصد آرژنین در طی 72 ساعت تلفاتی نداشت؛ بنابراین براساس نتایج بهدست آمده، اسیدآمینه آرژنین بر سیستم ایمنی و بازماندگی ماهی کپور معمولی تأثیر بهسزایی دارد.
چکیده
در این پژوهش از ژلاتین ماهی سردآبی و کربوکسیمتیلسلولز در تهیه فیلم استفاده گردید. ژلاتین ماهی سردآبی بهدلیل دارا بودن ویژگیهای منحصر به فرد، همچون با صرفه بودن از نظر اقتصادی، در دسترس ...
بیشتر
چکیده
در این پژوهش از ژلاتین ماهی سردآبی و کربوکسیمتیلسلولز در تهیه فیلم استفاده گردید. ژلاتین ماهی سردآبی بهدلیل دارا بودن ویژگیهای منحصر به فرد، همچون با صرفه بودن از نظر اقتصادی، در دسترس بودن و قابلیت زیستتخریبپذیری جایگاه ویژه در بین بستهبندیهای خوراکی دارد. این پژوهش برای اولین بار به اصلاح و بهبود خواص مکانیکی فیلمهای ژلاتین ماهی سردآبی در ترکیب با کربوکسیمتیلسلولز میپردازد. فیلمهای ژلاتین ماهی سردآبی به همراه کربوکسیمتیلسلولز در غلظتهای 5/0، 10، 15 و 20 درصد با استفاده از روش کاستینگ تهیه شد. خواص مکانیکی به روش استاندارد ملی آمریکا ASTM D88210 انجام شد. در آزمون مکانیکی فیلمهای ترکیبی با افزایش غلظت کربوکسیمتیلسلولز استحکام کششی (TS) از 04/21 به 74/27 (MPa) و مدول یانگ از 83/1372 تا 87/1842 (کیلوگرم بر مترمکعب)، بهطور معنیداری افزایش یافت و درصد کشیدگی از 69/17 تا 39/15 کاهش معنیداری نشان نداد. با بررسی ایزوترم جذب فیلمهای ترکیبی حاصل، مشخص شد که مقدار رطوبت آب تکلایه کمتر شده و باعث کاهش رطوبت تعادلی این فیلمها میشود. با توجه به زیستتخریبپذیر بودن فیلمها و بهبود خواص مکانیکی آن توسط کربوکسیمتیلسلولز، میتوان از این نوع بستهبندی در صنایع مختلف بهویژه صنعت غذا و بهعنوان پوشش خوراکی برای بستهبندی مواد غذایی و محصولات کشاورزی استفاده نمود.
چکیده
افزایش روزافزون جمعیت و محدودیت زمینهای کشاورزی و منابع تأمین غذا ایجاب میکند که برنامههای جدیدی در راستای افزایش تولید در واحد سطح تنظیم، ارائه و اجرا گردد. امروزه به طرق مختلف از جمله پرورش ...
بیشتر
چکیده
افزایش روزافزون جمعیت و محدودیت زمینهای کشاورزی و منابع تأمین غذا ایجاب میکند که برنامههای جدیدی در راستای افزایش تولید در واحد سطح تنظیم، ارائه و اجرا گردد. امروزه به طرق مختلف از جمله پرورش چندگونهای ماهی تحت عنوان Poly culture پرورش ماهی در قفس (cage)، استفاده از جریانات دوباره آب (مداربسته) بهرهبرداری از جریان آب گرم نیروگاهها و غیره محصول ماهی را میتوان به چند برابر افزایش داد. یکی از متدهای افزایش محصول استخرهای پرورش ماهی کشت مشترک ماهی و ماکیان بهخصوص اردک و غاز میباشد که همزیستی مسالمتآمیزی با هم دارند. در این روش محصول کل استخر به سه برابر قابل افزایش خواهد بود. در راستای موارد فوق، پروژه ترکیبی ماهی- اردک و غاز (Integrated) با اهداف ارائه روشها و تعیین فواید پرورش ماهی با ماکیان آبدوست مانند افزایش تولید در واحد سطح، کاهش هزینهها، کمک به باروری طبیعی استخر از طریق بهبود شرایط فیزیکی آب و خاک در یک واحد در استان گیلان به مرحله اجرا درآمد. بهطورکلی در طول مدت 5 ماهه پرورش ماهی، 3 دوره اردک و یک دوره غاز نیز پرورش داده شد. مقدار محصول کل در یک استخر یک هکتاری 8800 کیلوگرم و بهعبارت بهتر تناژ تولید گوشت در یک هکتار استخر پرورش ماهی به مرز 9 تن یعنی 6/2 برابر محصولدهی معمول استخرهای پرورش ماهی در استخرهای پرورش ماهی روش پلیکالچر میرسد.
چکیده
در این پژوهش به بررسی اندازه فیزیکی و تغییرات بافت مرکب ماهی ببری که یکی از سرپایان شاخص خلیجفارس است، طی دو ماه ماندگاری در دمای 18- درجه سلسیوس پرداخته شده است، بهطور میانگین طول بازو 5±34 ...
بیشتر
چکیده
در این پژوهش به بررسی اندازه فیزیکی و تغییرات بافت مرکب ماهی ببری که یکی از سرپایان شاخص خلیجفارس است، طی دو ماه ماندگاری در دمای 18- درجه سلسیوس پرداخته شده است، بهطور میانگین طول بازو 5±34 سانتیمتر، طول بدن 3±20 سانتیمتر، وزن بدن 10±790 و وزن فیله 20±304 اندازهگیری شد و نیز برای آنالیزهای بافتی ابتدا برای نمونه تازه نیروی سختی بافت N 25/0±49/8، قابلیت ارتجاع 3/0±61/6، پیوستگی 13/0±48/0، قابلیت جویدن 35/0±6/6 گزارش شده است. طی دوره نگهداری 60 روزه ویژگیهای بافتی جز پیوستگی و چسبندگی روند کاهشی داشتند.
چکیده
جلبکها در صنایع آبزیپروری جهت پرورش همه مراحل لاروی سختپوستان و سایر آبزیان مورد استفاده قرار میگیرند. اسپیرولینا بهعنوان یک غذای تندرستی برای انسانها معروف شده و بهصورت پودر و پلت ...
بیشتر
چکیده
جلبکها در صنایع آبزیپروری جهت پرورش همه مراحل لاروی سختپوستان و سایر آبزیان مورد استفاده قرار میگیرند. اسپیرولینا بهعنوان یک غذای تندرستی برای انسانها معروف شده و بهصورت پودر و پلت در دسترس است. از ویژگیهای تغذیهای اسپیرولینا میتوان به وجود رنگدانه کلروفیل و ترکیبات آنتیاکسیدان اشاره کرد. این پژوهش بهمنظور مقایسه محیطهای مختلف پرورش و تأثیر آن در رشد ریزجلبک در فصل گرم و سرد سال با شوریهای مختلف 30، 35 و 40 قسمت در هزار انجام شد، همچنین یک آزمایش با یک شاهد (آب دریا) و سه تیمار (تیمار اول محیط کشت TMRL، تیمار دوم کود شیمیایی 1/0 PPM، بیکربنات بهمیزان 5/2 PPM و شیرابه غذای میگو بهمیزان 100 PPM و تیمار سوم شامل کود شیمیایی 1/0 PPM و غذای میگو بهمیزان 100 PPM محیط کشت ریزجلبک) در تانکهای 4 مترمکعبی مورد آزمایش قرار گرفت. میانگین دما در فصل گرم بین 33 تا 34 و در فصل سرد نیز 20 تا 22 درجه سانتیگراد بوده است. تولید بیومس تر ریزجلبک اسپیرولینا در فصل گرم از 10/0 تا 30/0 و بیومس خشک از 010/0 تا 030/0 گرم در لیتر همچنین این ارقام در فصل سرد بهترتیب از 10/0 تا 33/0 و بیومس خشک از 010/0 تا 033/0 گرم در لیتر محاسبه گردیده است. با توجه به نتایج بهدست آمده میزان تولید توده خشک ریزجلبک اسپیرولینا در یک تن آب 25 تا 30 گرم محاسبه شد. میزان پروتئین پودر ریزجلبک اسپیرولینا در این پژوهش از 50 تا 72 درصد محاسبه گردید.