تغلیظ و خالص‌سازی اسیدهای چرب امگا -3 با روش کمپلکس اوره
1. تغلیظ و خالص‌سازی اسیدهای چرب امگا -3 با روش کمپلکس اوره
دوره 4، شماره 2 ، تابستان 1389، صفحه 1-9

چکیده
  روغن ماهی به‌وسیله روش Bligh and Dyer از بافت ماهیچه‌ای فیتوفاگ استخراج گردید، نمونه‌های روغن در 70- درجه سانتی‌گراد نگهداری شدند و سپس اسیدهای چرب چند غیراشباعی به‌کمک روش کمپلکس اوره تغلیظ شدند. خالص‌سازی ...  بیشتر
بررسی میزان جیوه در چهار عضو (طحال،کلیه، باله و عضله) کوسه ماهی چانه سفید (Carcharhinus dussumieri) درسواحل استان بوشهر
2. بررسی میزان جیوه در چهار عضو (طحال،کلیه، باله و عضله) کوسه ماهی چانه سفید (Carcharhinus dussumieri) درسواحل استان بوشهر
دوره 4، شماره 2 ، تابستان 1389، صفحه 10-19

چکیده
  چکیده در این تحقیق میزان جیوه در اندام‌های مختلف کوسه ماهی چانه سفید (Carcharhinus dussumieri) در خلیج‌فارس اندازه‌گیری شد. این سنجش در سه ایستگاه بوشهر، دیر و گناوه در تابستان سال 1383 انجام گرفت. سطح آلودگی در چهار ...  بیشتر
تأثیر استفاده از کلینوپتیلولیت (زئولیت) بر مجموع ازت‌های فرار (TVN) آرد ماهی کیلکا در طول نگهداری
3. تأثیر استفاده از کلینوپتیلولیت (زئولیت) بر مجموع ازت‌های فرار (TVN) آرد ماهی کیلکا در طول نگهداری
دوره 4، شماره 2 ، تابستان 1389، صفحه 20-28

چکیده
  چکیده آرد ماهی بهترین منبع پروتئین حیوانی در تغذیه آبزیان به‌شمار می‌رود. احتمال فساد آرد ماهی به‌دلیل در برداشتن عناصر مغذی زیاد است. روش‌های متعددی از جمله به‌کارگیری برخی افزودنی‌ها به‌منظور ...  بیشتر
بررسی فون کف‌زی نهر زرین گل علی‌آباد کتول، استان گلستان در آبان سال 1386
4. بررسی فون کف‌زی نهر زرین گل علی‌آباد کتول، استان گلستان در آبان سال 1386
دوره 4، شماره 2 ، تابستان 1389، صفحه 29-39

چکیده
  چکیده موجودات کف‌زی در محیط‌های آبی نقش مهمی در تغذیه ماهی، جابجایی و چرخش مواد غذایی در اکوسیستم آبی و تبدیل مواد آلی به مواد معدنی دارند. نه فاکتور فیزیکوشیمیایی آب با استفاده از دستگاه واترچکر و فتومترهای ...  بیشتر
تعیین درصد شیوع و فراوانی آلودگی‌های انگلی مولدین ماهی‌سفید (Kamensky1901 , (Rutilus frisii kutum رودخانه شازده‌رود (استان مازندران)
5. تعیین درصد شیوع و فراوانی آلودگی‌های انگلی مولدین ماهی‌سفید (Kamensky1901 , (Rutilus frisii kutum رودخانه شازده‌رود (استان مازندران)
دوره 4، شماره 2 ، تابستان 1389، صفحه 40-47

چکیده
  چکیده ماهی‌سفید (Rutilus frisii kutum) از زیرگونه‌های ارزشمند و بومی دریای خزر محسوب می‌شود. رودخانه شازده‌رود به‌دلیل ویژگی‌های اکولوژیکو بیولوژیک منحصربه‌فرد، هر ساله پذیرای صدها عدد ماهی‌سفید (Rutilus frisii ...  بیشتر
میزان عنصر جیوه در دو گونه ماهی کفشک زبان گاوی (Cynoglossus arel)و گ‍ِل خورک (Periophthalmus waltoni) در دو منطقه صیادی بندرامام خمینی و بندرعباس
6. میزان عنصر جیوه در دو گونه ماهی کفشک زبان گاوی (Cynoglossus arel)و گ‍ِل خورک (Periophthalmus waltoni) در دو منطقه صیادی بندرامام خمینی و بندرعباس
دوره 4، شماره 2 ، تابستان 1389، صفحه 48-54

چکیده
  چکیده این تحقیق در تابستان 1387 به‌منظور بررسی و مقایسه میزان جیوه در بافت عضله ماهی گل‌خورک           (Periophthalmus waltoni) و ماهی کفشک زبان‌گاوی (Cynoglossus arel) صید شده از مناطق صیادی بندرامام‌خمینی ...  بیشتر
تغییرات فصلی جریان، دما و شوری در خلیج‌فارس
7. تغییرات فصلی جریان، دما و شوری در خلیج‌فارس
دوره 4، شماره 2 ، تابستان 1389، صفحه 55-65

چکیده
  چکیده در این مطالعه جریان‌های باقی‌مانده در خلیج‌فارس با استفاده از داده‌های گشت دریایی مونت میشل 1992 بررسی شده است. برای این منظور با استفاده از داده‌های موجود، ساختار میدان‌های دما‌، شوری، چگالی ...  بیشتر
مقایسه فاکتورهای فیزیکی و شیمیایی آب قبل و بعد از مزارع پرورش ماهی قزل‌آلا در رودخانه دوهزار تنکابن
8. مقایسه فاکتورهای فیزیکی و شیمیایی آب قبل و بعد از مزارع پرورش ماهی قزل‌آلا در رودخانه دوهزار تنکابن
دوره 4، شماره 2 ، تابستان 1389، صفحه 66-72

چکیده
  چکیده هدف این پژوهش مقایسه پارامترهای کیفی آب قبل از ورود و دقیقا بعد از خروج از دو مزرعه پرورش ماهی و همین‌طور آب رودخانه در مسافت حدود 500 متری بعد از هر مزرعه در رودخانه دو هزار تنکابن بود. پارامترهای ...  بیشتر
اثر تراکم ذخیره‌سازی بر شاخص‌های رشد، بازماندگی و پارامترهای خون و عضله در ماهی گورامی عظیم‌الجثه (Osphronemus goramy Lacepede, 1801)
9. اثر تراکم ذخیره‌سازی بر شاخص‌های رشد، بازماندگی و پارامترهای خون و عضله در ماهی گورامی عظیم‌الجثه (Osphronemus goramy Lacepede, 1801)
دوره 4، شماره 2 ، تابستان 1389، صفحه 74-84

چکیده
  چکیده گورامی عظیم‌الجثه (Osphronemus goramy) از جمله ماهیانی می‌باشد که به‌خصوص در کشورهای جنوب‌شرقی آسیا از نظر پرورش گوشتی و کشت توأم و در ایران به‌عنوان یک گونه زینتی دارای اهمیت است. با توجه به عدم وجود ...  بیشتر