ترکیب اسیدهای چرب فیله خام و کباب‌شده کپور معمولی پرورشی (Cyprinus carpio)
1. ترکیب اسیدهای چرب فیله خام و کباب‌شده کپور معمولی پرورشی (Cyprinus carpio)
دوره 9، شماره 3 ، پاییز 1394، صفحه 1-11

چکیده
  چکیده هدف این پژوهش تعیین میزان اسیدهای چرب در عضله خام و فیله کباب‌شده ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) بود. دوازده نمونه کپور پرورشی از مجتمع پرورش ماهی آزادگان اهواز تهیه شد. نتایج نشان داد میزان مجموع ...  بیشتر
افزایش تراکم سلولی جلبک Dunaliella tertioletca در محیط‌های کشت مختلف در شرایط آزمایشگاهی
2. افزایش تراکم سلولی جلبک Dunaliella tertioletca در محیط‌های کشت مختلف در شرایط آزمایشگاهی
دوره 9، شماره 3 ، پاییز 1394، صفحه 12-20

چکیده
  چکیده بررسی افزایش تراکم سلولی جلبک تک‌سلولی Dunaliella tertioletcaبا استفاده از چهار محیط کشت مختلف Conway، Guillard، Sato و TMRL در شرایط یکسان از نظر میزان نور (2000 تا 5000 لوکس)، دما 5/22-24 درجه سانتی‌گراد، شوری 25 قسمت در هزار، ...  بیشتر
مطالعه اکولوژیک گونه سمی Pseudo-nitzschia seriata در حوضه جنوبی دریای خزر
3. مطالعه اکولوژیک گونه سمی Pseudo-nitzschia seriata در حوضه جنوبی دریای خزر
دوره 9، شماره 3 ، پاییز 1394، صفحه 21-31

چکیده
  چکیده این مطالعه با انتخاب ایستگاه‌هایی در 8 ترانسکت بین آستارا تا مرز حسنقلی صورت گرفت. ترانسکت‌ها در آستارا، بندرانزلی، دهانه سفیدرود، تنکابن، نوشهر، بابلسر، امیرآباد، بندرترکمن در ساحل جنوبی دریای ...  بیشتر
امکان‌سنجی پرورش قزل‌آلای رنگین‌کمان در استخرهای خاکی استان خراسان شمالی با استفاده از آب‌های لب‌شور زیرزمینی
4. امکان‌سنجی پرورش قزل‌آلای رنگین‌کمان در استخرهای خاکی استان خراسان شمالی با استفاده از آب‌های لب‌شور زیرزمینی
دوره 9، شماره 3 ، پاییز 1394، صفحه 32-40

چکیده
  چکیده امروزه استفاده از منابع آبی لب‌شور و شور برای تولید آبزی‌پروری روندی رو به رشد در جهان دارد. با توجه به وجود این منابع بالقوه در استان خراسان شمالی امکان‌سنجی پرورش ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان ...  بیشتر
اثر تراکم ذخیره‌سازی بر برخی شاخص‌های خونی بچه‌ماهی شیب (Acipencer nudiventris)
5. اثر تراکم ذخیره‌سازی بر برخی شاخص‌های خونی بچه‌ماهی شیب (Acipencer nudiventris)
دوره 9، شماره 3 ، پاییز 1394، صفحه 41-49

چکیده
  چکیده هدف از این مطالعه تعیین تأثیر تراکم ذخیره‌سازی بر شاخص‌های زیستی و هماتولوژی در بچه‌ماهی شیب بود. 446 عدد بچه‌ماهی شیب با میانگین وزنی 7±7/93 گرمی و میانگین طولی 9/8±2/13 سانتی‌متر انتخاب و به‌مدت ...  بیشتر
خواص ماهی و ارزش غذایی آن برای انسان
6. خواص ماهی و ارزش غذایی آن برای انسان
دوره 9، شماره 3 ، پاییز 1394، صفحه 50-58

چکیده
  چکیده ماهی، غذایی سرشار از پروتئین با بافت پیوندی اندک و همچنین ویتامین‌ها و مواد معدنی و ترکیبات مفید است. وجود اسیدهای چرب امگا- 3 شامل: اسید آلفالینولنیک، اسید ایکوزاپنتانوئیک و اسید دکوزاهگزانوئیک ...  بیشتر
تأثیر نوکلئوتید جیره بر رشد، بقا و برخی شاخص‌های خون‌شناسی ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)
7. تأثیر نوکلئوتید جیره بر رشد، بقا و برخی شاخص‌های خون‌شناسی ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)
دوره 9، شماره 3 ، پاییز 1394، صفحه 59-69

چکیده
  چکیده نوکلئوتیدها با عملکردهای گوناگونی که بر سیستم ایمنی، متابولیسم سلول، بهبود کارایی جذب در دستگاه گوارش و بهبود سیستم ایمنی و متابولیسم چربی و پروتئین می‌گذارند امروزه مورد توجه آبزی‌پروری قرار ...  بیشتر
اثر هیدروکسی‌پروپیل‌متیل‌سلولز (HPMC) افزوده‌شده به آردزنی و لعاب ناگت ماهی سارم (Scomberoides commersonnianus) بر میزان جذب روغن و کیفیت آن طی نگهداری در فریزر (C° 18-)
8. اثر هیدروکسی‌پروپیل‌متیل‌سلولز (HPMC) افزوده‌شده به آردزنی و لعاب ناگت ماهی سارم (Scomberoides commersonnianus) بر میزان جذب روغن و کیفیت آن طی نگهداری در فریزر (C° 18-)
دوره 9، شماره 3 ، پاییز 1394، صفحه 70-82

چکیده
  چکیده در این پژوهش اثر هیدروکسی‌‏پروپیل‏متیل‏سلولز (HPMC) افزوده‌شده به آردزنی و لعاب ناگت ماهی سارم بر میزان جذب روغن و کیفیت آن طی چهار ماه نگهداری به‌صورت منجمد بررسی شد. تیمارها شامل شاهد (بدون ...  بیشتر
ویژگی‌های آنتی‌اکسیدانی عصاره بیلهر (Dorema aucheri) و کاربرد آن در روغن ماهی
9. ویژگی‌های آنتی‌اکسیدانی عصاره بیلهر (Dorema aucheri) و کاربرد آن در روغن ماهی
دوره 9، شماره 3 ، پاییز 1394، صفحه 83-89

چکیده
  چکیده بسیاری از گیاهان دارای خواص دارویی بوده و دارای اثر آنتی‌اکسیدانی، ضدالتهابی، ضدمیکروبی و ضدسرطانی می‌باشند. اخیراً توجه به ترکیبات آنتی‌اکسیدانی طبیعی به‌منظور استفاده در صنایع دارویی و ...  بیشتر
تهیه و ارزیابی خصوصیات نانوکامپوزیت زیست تخریب‌پذیر کاپاکاراژینان- ژلاتین/ نانورس حاوی اسانس اسطوخودوس جهت کاربرد در بسته‌بندی فرآورده‌های شیلاتی
10. تهیه و ارزیابی خصوصیات نانوکامپوزیت زیست تخریب‌پذیر کاپاکاراژینان- ژلاتین/ نانورس حاوی اسانس اسطوخودوس جهت کاربرد در بسته‌بندی فرآورده‌های شیلاتی
دوره 9، شماره 3 ، پاییز 1394، صفحه 90-98

چکیده
  چکیده این پژوهش به‌منظور بررسی اثر افزودن مقادیر مختلف اسانس اسطوخودوس بر خواص فیزیکی و ظاهری فیلم‌های زیست تخریب‌پذیر کاپاکاراژینان- ژلاتین/ رس صورت پذیرفت. نانوکامپوزیت کاپاکاراژینان- ژلاتین/ رس ...  بیشتر