نوع مقاله : علمی پژوهشی

چکیده

چکیده
ماهی، غذایی سرشار از پروتئین با بافت پیوندی اندک و همچنین ویتامین‌ها و مواد معدنی و ترکیبات مفید است. وجود اسیدهای چرب امگا- 3 شامل: اسید آلفالینولنیک، اسید ایکوزاپنتانوئیک و اسید دکوزاهگزانوئیک و وفور اسیدهای آمینه لیزین و متیونین و آنتی‌اکسیدان آبیکونیون و ماده تورین و سایر عناصر ارزشمند، نقش مؤثری در تامین سلامتی مصرف‌کنندگان دارد. ضمن این‌که به پیش‌گیری و درمان برخی از بیماری‌های شایع مانند بیماری‌های قلبی عروقی، آلزایمر، حمله و سکته مغزی، آسم، انواع سرطان و دیابت کمک می‌کند. البته مصرف ماهی خطرات و مضراتی نیز دارد که باید در مصرف آن احتیاط کرد و اعتدال را رعایت نمود. از جمله این خطرات وجود فلزات سنگین و سموم حاصل از محیط آلوده و آبی است که ماهی در آن‌جا تغذیه کرده است. این مقاله سعی دارد به بررسی ابعاد مختلف ارزش‌های غذایی ماهی‌ها و راهنمای مصرف آن در قشرهای مختلف سنی بپردازد.

کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله [English]

Fish properties and nutritional value for human

چکیده [English]

Abstract[1]
Fish is a rich source of proteins with low content of connective tissue; it also contains vitamins, minerals and essential compounds. Omega fatty acids (i.e. alpha linoleic acid (ALA), Eicosapentaenoic cid (EPA) and Docosahexaenoic Acis (DHA)), abundance of lysine and methionine, the antioxidant Ubiquinone, Taurine and other valuable elements play important roles in consumers' well-being and preventing and curing prevalent diseases such as cardiovascular diseases, Elzeimer, heart attack, stroke, asthma, cancers and diabetes. It is noteworthy that fish consumption may pose some risks (e.g. heavy metals and poisonous materials); therefore, care should be taken in fish consumption. The present paper was formulated in order to determine various aspects of fish nutritional value and consumption in different age groups.



* Corresponding Authors; Email: afshinadeli@yahoo.com

کلیدواژه‌ها [English]

  • Keywords: Omega 3
  • Fish properties
  • Seafood
  • EPA
  • DHA