چکیده
این بررسی در تابستان 88 در ایستگاه تحقیقات شیلاتی سفیدرود در شهرستان آستانه اشرفیه انجام گرفت. در این مطالعه تأثیر 5 جیره آزمایشی ایزونیتروژنیک و ایزوانرژیک با منابع پروتئینی مختلف با 4 تکرار برای ...
بیشتر
چکیده
این بررسی در تابستان 88 در ایستگاه تحقیقات شیلاتی سفیدرود در شهرستان آستانه اشرفیه انجام گرفت. در این مطالعه تأثیر 5 جیره آزمایشی ایزونیتروژنیک و ایزوانرژیک با منابع پروتئینی مختلف با 4 تکرار برای هر تیمار که مجموعاً 20 مخزن 110 لیتری را تشکیل میشد، در قالب یک طرح کاملاًتصادفی بهمدت 60 روز مورد ارزیابی قرار گرفت. منابع اصلی تأمین کننده پروتئین، پودر ماهی (F) و آرد سویا (S) بوده و بهتدریج پودر ماهی از 100 درصد در جیره با 100 درصد آرد سویا جایگزین شد. جیره های آزمایشی شامل F100/S0، F70/S30، F50/S50، F30/S70 و F0/S100 بودند. غذادهی به میزان 3 درصد وزن بدن و برای تمام تیمارها یکسان بود. نتایج نشان داد که جیرههای S0/F100 و F70/S30 نتایج بهتری را در افزایش وزن، نرخ رشد ویژه، ضریب بهرهبرداری پروتئین و ضریب تبدیل غذایی داشته و اختلاف آن با سایر جیرههای آزمایشی معنی دار بود (05/0p < /em><). میزان ماندگاری در تمامی تیمارهای آزمایشی 100 درصد بود. بهطورکلی جیرههای با 70 تا 100 درصد پودر ماهی برای حداکثر رشد در بچهماهی سفید مناسبتر بوده و با توجه به عدم وجود اختلاف معنیدار بین آنها، بهمنظور کاهش هزینه تولید غذا در بهینهسازی اقتصاد پرورش ماهی سفید، میتوان 30 درصد منبع تأمین پروتئین مورد نیاز در جیره غذایی این ماهی را به جای پودر ماهی به آرد سویا اختصاص داد.
چکیده
پژوهش حاضر بهمنظور ارزیابی تأثیر آویزایم بهعنوان یک مکمل آنزیمی بر رشد و بازماندگی ماهیهای قزلآلای رنگینکمان تغذیه شده با جیرههای غذایی حاوی آرد سویا انجام شد. اساس تنظیم جیرههای ...
بیشتر
چکیده
پژوهش حاضر بهمنظور ارزیابی تأثیر آویزایم بهعنوان یک مکمل آنزیمی بر رشد و بازماندگی ماهیهای قزلآلای رنگینکمان تغذیه شده با جیرههای غذایی حاوی آرد سویا انجام شد. اساس تنظیم جیرههای آزمایشی در این تحقیق، جایگزینی بهترتیب 25، 50، 75 و 100 درصد پروتئین آرد ماهی با پروتئین آرد سویا و استفاده از مقادیر متفاوت مولتیآنزیم آویزایم با دوزهای صفر، 500 و 1000 پیپیام در جیرهها بود. لازم به ذکر است از جیره حاوی آرد ماهی، بهعنوان تنها منبع پروتئینی جیره که فاقد مکمل آنزیمی بود نیز بهعنوان جیره شاهد آزمون استفاده شد. این پژوهش شامل 13 تیمار و با احتساب 3 تکرار برای هر تیمار، دارای 39 تکرار بوده است. بچه ماهیان قزلآلای رنگینکمان با میانگین وزن 01/4±40/89 گرم و تراکم 30 عدد در هر حوضچه ونیرو بهمدت 8 هفته با جیرههای آزمایشی تغذیه شدند. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که مولتیآنزیم آویزایم حاوی پروتئاز، زایلاناز و آمیلاز، کارایی مثبتی در برطرف نمودن اثرات منفی استفاده از آرد سویا در جیره غذایی ماهی قزلآلای رنگینکمان دارد و بهتبع آن موجب بهبود شاخصهای رشد و بقا این ماهیها میگردد. نتایج این پژوهش نشان داد که میتوان با اضافه نمودن 1000 پیپیام مولتیآنزیم آویزایم به جیرههای غذایی ماهی قزلآلای رنگینکمان، میزان آرد سویای موجود درجیره را میتوان تا 39 درصد افزایش داد، بدون اینکه روی شاخصهای رشد و بقای ماهی تأثیری منفی داشته باشد.