چکیده
یکی از مشکلات پرورش ماهیان خاویاری طولانی بودن سیکل تکامل تخمدان و سن تولید خاویار میباشد. برای کاهش دوره تولید خاویار، مطالعهای در مرکز تکثیر و پرورش ماهیان خاویاری شهید رجایی برروی پرورش ...
بیشتر
چکیده
یکی از مشکلات پرورش ماهیان خاویاری طولانی بودن سیکل تکامل تخمدان و سن تولید خاویار میباشد. برای کاهش دوره تولید خاویار، مطالعهای در مرکز تکثیر و پرورش ماهیان خاویاری شهید رجایی برروی پرورش فیلماهی و امکان تسریع بلوغ جنسی و تولید خاویار با استفاده از آب گرم زیرزمینی بهعمل آمد. در این مطالعه لاروهای فیلماهی از زمان تکثیر تا رسیدن به مرحله بلوغ در محیط بسته با استفاده ازحوضچههای فایبرگلاس و بتونی و غذاهای مختلف در طی 9 سال مورد پرورش قرار گرفته و فاکتورهای مختلف ثبت گردید. نتایج مطالعه نشان داد آب گرم زیرزمینی میتواند دوره زمانی مورد نیاز برای تولید خاویار را از 16 تا 18 سال به 9 سال کاهش دهد. بنابراین سن بلوغ در طبیعت حدود 77 تا 100 درصد بیشتر از سن بلوغ در شرایط پرورش با آب گرم میباشد. براساس محاسبات انجام شده روز درجه مؤثر برای رسیدن به بلوغ و تولید خاویار 63540 بوده است. آب گرم زیرزمینی سرعت رشد ماهی را تسریع کرد و ماهیان 299 گرمی در یک دوره 89 روزه 721 تا 732 گرم افزایش وزن داشتند که FCR بچهماهیان در غذادهی با تناسب 5 درصد، 8 درصد و 11 درصد بیوماس بهترتیب 88/3، 07/5 و 47/7 بود و بچه ماهیان بهطور متوسط در دوره پرورش روزانه 8 گرم افزایش وزن داشتند. با توجه به نتایج این تحقیق، آب گرم زیرزمینی یا آب خروجی نیروگاهها میتواند رشد و بلوغ این ماهی را تسریع نماید.
این پژوهش با هدف تعیین و مقایسه میزان فلزات سنگین کادمیوم، روی و نیکل در عضله و کبد فیلماهی (Huso huso) و ماهی ازونبرون (Acipenser stellatus) پرورشی در فصل بهار در استان خوزستان انجام شد. 60 نمونه فیلماهی و ماهی ازونبرون ...
بیشتر
این پژوهش با هدف تعیین و مقایسه میزان فلزات سنگین کادمیوم، روی و نیکل در عضله و کبد فیلماهی (Huso huso) و ماهی ازونبرون (Acipenser stellatus) پرورشی در فصل بهار در استان خوزستان انجام شد. 60 نمونه فیلماهی و ماهی ازونبرون بهصورت کاملاً تصادفی از 5 استخر پرورشی مزرعه پرورش ماهیان خاویاری حنطوشزاده تهیه شد. سنجش فلزات سنگین به روش جذب اتمی و با دستگاه Perkin Elmer 4100 صورت گرفت. تجزیه و تحلیل دادهها به کمک نرمافزار SPSS17 انجام شد و میانگین تیمارها به کمک آنالیز واریانس T-test با یکدیگر مقایسه شدند. بالاترین و پایین ترین میزان نیکل، کادمیوم و روی در کبد و عضله ماهی ازونبرون بهدست آمد (05/0P<). میزان نیکل، کادمیوم و روی در کبد فیلماهی و ماهی ازونبرون بالاتر از عضله بود (05/0P<). میزان این فلزات در عضله فیلماهی بالاتر از ازونبرون بهدست آمد (05/0P>). همچنین میزان فلز نیکل، کادمیوم و روی در کبد ماهی ازونبرون بالاتر از کبد فیلماهی بود (05/0P>). در این پژوهش میزان نیکل، کادمیوم و روی در عضله فیلماهی و ماهی ازونبرون در مقایسه با حد مجاز سازمان بهداشت جهانی، سازمان غذا و داروی آمریکا، وزارت کشاورزی- شیلات انگلستان و انجمن ملی بهداشت و سلامت استرالیا پایینتر بود. با توجه به نتایج بهدست آمده مصرف این دو گونه ماهی پرورشی در استان خوزستان مشکلی برای انسان ایجاد نمیکند.
چکیده
فیلم پروتئینی زیست تخریبپذیر از طریق همراهی اسانس دارچین در غلظتهای 4/0، 8/0 و 5/1 درصد حجمی/ حجمی با کنسانتره پروتئین آب پنیر ساخته شد. سپس فعالیت ضدمیکروبی آن در برابر 6 باکتری و یک قارچ شامل Lactobacillus ...
بیشتر
چکیده
فیلم پروتئینی زیست تخریبپذیر از طریق همراهی اسانس دارچین در غلظتهای 4/0، 8/0 و 5/1 درصد حجمی/ حجمی با کنسانتره پروتئین آب پنیر ساخته شد. سپس فعالیت ضدمیکروبی آن در برابر 6 باکتری و یک قارچ شامل Lactobacillus lactis (PTCC 1366)،Streptococcus agalactiae (PTCC 1768)،Pseudomonas putida (PTCC 1694)، Esherichia coli (PTCC 3315)، Listeria monocytogenes (PTCC 1163)، Bacillus subtilis (ATCC 465) و قارچ Candida albicans مورد بررسی قرار گرفت. فیلمهای شامل اسانس دارچین فعالیت ضدباکتریایی معنیداری را در برابر باکتریهای گرم مثبت و گرم منفی و نیز اثرات بازداری معنیداری را در مقابل قارچ مورد بررسی نشان دادند. در روکشها و محلول تشکیلدهنده فیلم ناحیه بازداری با افزایش غلظت اسانس دارچین در ماتریکس پلیمر افزایش پیدا کرد (05/0P<). بهطورکلی ناحیه بازداری محلول تشکیلدهنده فیلم بالاتر از روکشها بود. براساس نتایج، پوشش کنسانتره پروتئین آب پنیر شامل 5/1 درصد اسانس دارچین برای ارزیابی میکروبی گوشت فیلماهی در شرایط سرد نگهداری (4 درجه سانتیگراد) استفاده شد که توانست از رشد باکتریهای کل و باکتریهای سرماگرا فیله جلوگیری نماید.
چکیده
فیلم پروتئینی زیست تخریبپذیر از طریق همراهی اسانس دارچین در غلظتهای 4/0، 8/0 و 5/1 درصد حجمی/ حجمی با کنسانتره پروتئین آب پنیر ساخته شد. سپس فعالیت ضدمیکروبی آن در برابر 6 باکتری و یک قارچ شامل Lactobacillus ...
بیشتر
چکیده
فیلم پروتئینی زیست تخریبپذیر از طریق همراهی اسانس دارچین در غلظتهای 4/0، 8/0 و 5/1 درصد حجمی/ حجمی با کنسانتره پروتئین آب پنیر ساخته شد. سپس فعالیت ضدمیکروبی آن در برابر 6 باکتری و یک قارچ شامل Lactobacillus lactis (PTCC 1366)،Streptococcus agalactiae (PTCC 1768)،Pseudomonas putida (PTCC 1694)، Esherichia coli (PTCC 3315)، Listeria monocytogenes (PTCC 1163)، Bacillus subtilis (ATCC 465) و قارچ Candida albicans مورد بررسی قرار گرفت. فیلمهای شامل اسانس دارچین فعالیت ضدباکتریایی معنیداری را در برابر باکتریهای گرم مثبت و گرم منفی و نیز اثرات بازداری معنیداری را در مقابل قارچ مورد بررسی نشان دادند. در روکشها و محلول تشکیلدهنده فیلم ناحیه بازداری با افزایش غلظت اسانس دارچین در ماتریکس پلیمر افزایش پیدا کرد (05/0P<). بهطورکلی ناحیه بازداری محلول تشکیلدهنده فیلم بالاتر از روکشها بود. براساس نتایج، پوشش کنسانتره پروتئین آب پنیر شامل 5/1 درصد اسانس دارچین برای ارزیابی میکروبی گوشت فیلماهی در شرایط سرد نگهداری (4 درجه سانتیگراد) استفاده شد که توانست از رشد باکتریهای کل و باکتریهای سرماگرا فیله جلوگیری نماید.
چکیده
هیدروکر ترکیبی از پراکسید هیدروژن و پرکربنات سدیم جهت ضدعفونی ماهی میباشد. در این تحقیق از 450 عدد بچه فیلماهی در 9 حوضچه با تراکم 50 عدد در گروههای شاهد، تیمار I و II استفاده شد. تیمار I با دز g/m330 ...
بیشتر
چکیده
هیدروکر ترکیبی از پراکسید هیدروژن و پرکربنات سدیم جهت ضدعفونی ماهی میباشد. در این تحقیق از 450 عدد بچه فیلماهی در 9 حوضچه با تراکم 50 عدد در گروههای شاهد، تیمار I و II استفاده شد. تیمار I با دز g/m330 و تیمار II با دز g/m340 طی 6 روز بهمدت 30 دقیقه به روش حمامدهی با هیدروکر ضدعفونی شدند. جهت ارزیابی توتال باکتریایی برحسب CFU1، بچهماهی زنده از هر تیمار همراه آب محیط به آزمایشگاه انتقال داده و برای حذف فلور محیط پرورشی شستشو با سرم فیزیولوژی انجام شد. قطعهبرداری از پوست در شرایط استریل و رقتسازی صورت گرفت. سه مرحله کشت با استفاده از محیط کشت TSA انجام و پلیتها در انکوباتور قرار گرفتند. پس از انکوباسیون باکتریها برحسب CFU شمارش شدند. نمونهبرداری از آب محیط پرورشی، رقتسازی و کشت مطابق شرایط فوق انجام شد. نتایج نشان داد لگاریتم توتال باکتریایی پوست بچهفیلماهیان، با میانگین 39/0±08/5 در تیمار I و 35/0±35/4 در تیمار IIنسبت به شاهد با میانگین 38/0±81/5 از میزان کمتری برخوردار بوده و تفاوت معنیدار آماری داشتند. همچنین لگاریتم توتال باکتریایی آب محیط پرورشی بچه فیلماهیان، با میانگین 47/1±38/4 در تیمار I و 45/0±97/3 در تیمار II، نسبت به گروه شاهد با میانگین 54/1±87/4 کمتر بوده و تفاوت معنیدار آماری داشتند.
چکیده
هیدروکر ترکیبی از پراکسید هیدروژن و پرکربنات سدیم جهت ضدعفونی ماهی میباشد. در این تحقیق از 450 عدد بچه فیلماهی در 9 حوضچه با تراکم 50 عدد در گروههای شاهد، تیمار I و II استفاده شد. تیمار I با دز g/m330 ...
بیشتر
چکیده
هیدروکر ترکیبی از پراکسید هیدروژن و پرکربنات سدیم جهت ضدعفونی ماهی میباشد. در این تحقیق از 450 عدد بچه فیلماهی در 9 حوضچه با تراکم 50 عدد در گروههای شاهد، تیمار I و II استفاده شد. تیمار I با دز g/m330 و تیمار II با دز g/m340 طی 6 روز بهمدت 30 دقیقه به روش حمامدهی با هیدروکر ضدعفونی شدند. جهت ارزیابی توتال باکتریایی برحسب CFU1، بچهماهی زنده از هر تیمار همراه آب محیط به آزمایشگاه انتقال داده و برای حذف فلور محیط پرورشی شستشو با سرم فیزیولوژی انجام شد. قطعهبرداری از پوست در شرایط استریل و رقتسازی صورت گرفت. سه مرحله کشت با استفاده از محیط کشت TSA انجام و پلیتها در انکوباتور قرار گرفتند. پس از انکوباسیون باکتریها برحسب CFU شمارش شدند. نمونهبرداری از آب محیط پرورشی، رقتسازی و کشت مطابق شرایط فوق انجام شد. نتایج نشان داد لگاریتم توتال باکتریایی پوست بچهفیلماهیان، با میانگین 39/0±08/5 در تیمار I و 35/0±35/4 در تیمار IIنسبت به شاهد با میانگین 38/0±81/5 از میزان کمتری برخوردار بوده و تفاوت معنیدار آماری داشتند. همچنین لگاریتم توتال باکتریایی آب محیط پرورشی بچه فیلماهیان، با میانگین 47/1±38/4 در تیمار I و 45/0±97/3 در تیمار II، نسبت به گروه شاهد با میانگین 54/1±87/4 کمتر بوده و تفاوت معنیدار آماری داشتند.