چکیده
این پژوهش بهمنظور ارزیابی تأثیر محصول تجاری پروبیوتیکی پروتکسین بر برخی معیارهای رشد و ترکیبات بدن تاسماهی سیبری بهمدت 8 هفته انجام شد. این آزمایش در قالب یک تیمار شاهد و 3 تیمار آزمایشی هر ...
بیشتر
چکیده
این پژوهش بهمنظور ارزیابی تأثیر محصول تجاری پروبیوتیکی پروتکسین بر برخی معیارهای رشد و ترکیبات بدن تاسماهی سیبری بهمدت 8 هفته انجام شد. این آزمایش در قالب یک تیمار شاهد و 3 تیمار آزمایشی هر یک با 3 تکرار مورد بررسی قرار گرفت. پروتکسین بهمیزان 5/0، 1 و 5/1 گرم در هر کیلوگرم جیره بهکار برده شد. ماهیها هر روز در 3 نوبت و با فاصله زمانی 8 ساعت مورد تغذیه قرار گرفتند. نتایج نشان داد که این محصول پروبیوتیکی بر معیارهای تغذیهای مانند ضریب تبدیل غذایی (FCR)، نرخ رشد ویژه (SGR)، شاخص افزایش وزن بدن (BWI) و ضریب چاقی (K) تأثیر معنیداری نداشت (05/0p < /em>>)، در حالیکه بر میزان پروتئین و چربی خام لاشه این ماهی تأثیر معنیداری داشت (05/0p < /em><). بیشترین سطح پروتئین خام در تیمارهای آزمایشی 1 و 2 مشاهده گردید که با تیمار شاهد و تیمار 3 اختلاف معنیدار آماری داشت (05/0p < /em><). بیشترین سطوح چربی خام نیز در تیمار شاهد و تیمار آزمایشی 3 مشاهده شد و اختلاف معنیداری با تیمارهای آزمایشی 1و 2 داشت (05/0p < /em><). این آزمایش نشان داد که محصول پروبیوتیکی پروتکسین اگرچه بر معیارهای رشد تاسماهی سیبری تأثیر معنیدار نداشت، اما توانست موجب افزایش سطوح مواد مغذی لاشه این ماهی گردد که میتواند در افزایش کیفیت گوشت این ماهی برای پرورشدهندگان باارزش باشد.
چکیده هدف از مطالعه حاضر تخمین اثرات سطوح مختلف سینبیوتیک Biominâ Imbo بر روی رشد، بقاء، ترکیب لاشه و هزینه غذا در بچهماهیان سفید (Rutilus frisii kutum) دریای خزر بود. این آزمایش بهصورت طرح کاملاً تصادفی درقالب ...
بیشتر
چکیده هدف از مطالعه حاضر تخمین اثرات سطوح مختلف سینبیوتیک Biominâ Imbo بر روی رشد، بقاء، ترکیب لاشه و هزینه غذا در بچهماهیان سفید (Rutilus frisii kutum) دریای خزر بود. این آزمایش بهصورت طرح کاملاً تصادفی درقالب 4 تیمار و هر یک در 3 تکرار طراحی گردید. مکمل سینبیوتیک Biominâ Imbo در3 سطح 2 گرم بر کیلوگرم (B)، 4 گرم بر کیلوگرم (C)، 6 گرم بر کیلوگرم (D) به جیره غذایی پایه (A) اضافه شد. بچهماهیان در طول روز در 3 وعده براساس 10 درصد وزن بدن بهصورت دستی در طول 70 روز تغذیه شدند. بچهماهیان سفید با وزن اولیه 8/1±2/623 میلیگرم بهصورت تصادفی در 12 تانک فایبرگلاس 100 لیتری با تراکم 2 لارو/ لیتر توزیع شدند. نتایج بهدست آمده از آزمایش نشان میدهد که بچهماهیانی که از جیرههای فاقد مکمل سینبیوتیک تغذیه شدند، عملکرد تولیدی کمتری نسبت به سایر تیمارها داشتند. افزودن سینبیوتیک به جیرههای غذایی بر روی پارامترهای رشد (وزن نهایی، درصد افزایش وزن، میزان رشد ویژه، میزان بازده پروتئین، بازده غذایی و میزان جذب غذای روزانه) تأثیر مثبت و معنیداری گذاشتند، در حالیکه ضریب تبدیل غذایی بهطور معنیداری کاهش یافت. فاکتور وضعیت در بین تیمارهای مورد مطالعه اختلاف معنیداری نداشت. افزودن سینبیوتیک بهجز پروتئین در سایر ترکیبات لاشه تأثیر معنیداری نداشت. در نهایت وقتی تمامی متغیرها بررسی شد، سینبیوتیک Biominâ Imbo موجود در جیرهها منجر به کاهش معنیدار هزینه تمام شده غذا و افزایش معنیدار شاخص سود گردید.
چکیده
ناپلی آرتمیا ارومیانا (Artemia urmiana) بهعنوان یک حامل جهت انتقال باسیلوسهای پروبیوتیکی به دستگاه گوارش لاروهای قرهبرون بهکار رفت. 5 گونه از باسیلوسهای پروبیوتیکی بهصورت مخلوط باکتریایی تحت ...
بیشتر
چکیده
ناپلی آرتمیا ارومیانا (Artemia urmiana) بهعنوان یک حامل جهت انتقال باسیلوسهای پروبیوتیکی به دستگاه گوارش لاروهای قرهبرون بهکار رفت. 5 گونه از باسیلوسهای پروبیوتیکی بهصورت مخلوط باکتریایی تحت عنوان محصول تجاری پروتکسین آکواتک جهت غنیسازی آرتمیا ارومیانا بهکار گرفته شدند. ناپلیها بهمدت 10 ساعت با سه غلظت 105×1، 105×2 و105×3 باکتری به ازاء هر میلیلیتر در سوسپانسیون باکتریایی، غنی شده و در تیمارهای آزمایشی مورد تغذیه لاروهای ماهی قرهبرون قرار گرفتند. لاروهای قرهبرون به میزان 30 درصد وزن بدن و روزانه در 6 نوبت تغذیه گردیدند. گروه شاهد از ناپلیهای آرتمیا بدون غنیسازی تغذیه نمودند. آزمایش بهصورت طرح کاملاً تصادفی اجراء گردید. نتایج مشخص نمود که پروبیوتیکهای باسیلی توانستند پارامترهای رشد را در لاروهای قرهبرون تحت تأثیر قرار دهند. باسیلوسهای پروبیوتیکی تولید خالص ماهی (BWG)، کارآیی تبدیل رشد (GCE)، نرخ وزن نسبی بهدست آمده (RGR) و ضریب رشد حرارتی (TGC) را درتیمارهای آزمایشی در مقایسه با تیمار شاهد بهطور معنیدار افزایش دادند (05/0P<). آزمایش نشان داد که باسیلوسهای پروبیوتیکی قابلیت بالایی در افزایش معیارهای رشد لاروهای قرهبرون دارند.
در این تحقیق اثرات باکتریهای پروبیوتیکی Bacillus licheniformis,B.laterosporus, B.polymyxa B.circulans و B. subtilisروی فاکتورهای تغذیهای تاس ماهی ایرانی با بکارگیری مخلوط 5 گونه از باسیلوسهای پروبیوتیکی از طریق غنیسازی ...
بیشتر
در این تحقیق اثرات باکتریهای پروبیوتیکی Bacillus licheniformis,B.laterosporus, B.polymyxa B.circulans و B. subtilisروی فاکتورهای تغذیهای تاس ماهی ایرانی با بکارگیری مخلوط 5 گونه از باسیلوسهای پروبیوتیکی از طریق غنیسازی با آرتمیا ارومیانا (Artemia urmiana) بررسی شد. این آزمایش در قالب 4 تیمار و در یک طرح کاملاَ تصادفی مورد بررسی قرار گرفت. مخلوط پروبیوتیکها درسه سطح 108×1، 108×2 و 108×3 باکتری به ازاء هر لیتر در سوسپانسیون محیط غنیسازی بکارگرفته شدند. ناپلیهای آرتمیا با مخلوطهای باکتریابی بهمدت 10 ساعت غنیسازی گردیده و توسط لاروهای تاس ماهی ایرانی در تیمارهای آزمایشی تغذیه شدند. گروه شاهد از ناپلیهای آرتمیای بدون غنیسازی تغذیه نمودند. لاروهای ماهی در هر روز در 6 نوبت تغذیه شدند. نتایج نشان داد که در تیمارهای آزمایشی، پروبیوتیکها روی نسبت کارآیی پروتئین(PER) ، نسبت کارآیی چربی (LER)، کارآیی ابقاء انرژی (ERE)، شاخص گاستروسوماتیک (GSI) و میزان بهرهبرداری از پروتئین خالص (NPU) در مقایسه با تیمار شاهد، تاثیرات مثبت و معنیدار داشتند (05/0P<) همچنین غذای نسبی خورده شده (RFI)و غذای خورده شده روزانه (DFI) بطور معنیدار کاهش یافت (05/0P<). آزمایش نشان داد که پروبیوتیکهای باسیلی بطور موثر بر کارآیی تغذیه و فاکتورهای تغذیهای لارو تاس ماهی ایرانی تاثیر گذاشتند.