روغن ماهی بهوسیله روش Bligh and Dyer از بافت ماهیچهای فیتوفاگ استخراج گردید، نمونههای روغن در 70- درجه سانتیگراد نگهداری شدند و سپس اسیدهای چرب چند غیراشباعی بهکمک روش کمپلکس اوره تغلیظ شدند. خالصسازی ...
بیشتر
روغن ماهی بهوسیله روش Bligh and Dyer از بافت ماهیچهای فیتوفاگ استخراج گردید، نمونههای روغن در 70- درجه سانتیگراد نگهداری شدند و سپس اسیدهای چرب چند غیراشباعی بهکمک روش کمپلکس اوره تغلیظ شدند. خالصسازی اسیدهای چرب امگا-3 از روغن فیتوفاگ (Hypophthalmichthys molitrix) با روش کمپلکس اوره بهترتیب در دماهای 5- درجه سانتیگراد، 1+ درجه سانتیگراد و 5+ درجه سانتیگراد انجام گرفت. نتایج بهدست آمده نشان داد که در طول فرآیند میزان استخراج امگا-3 افزایش مییابد، در حالیکه اسیدهای چرب اشباع و تک غیراشباعی بهدلیل تشکیل کمپلکس با اوره کاهش مییابند. بهترین درجهحرارت برای دریافت حداکثر درصد وزنی امگا-3 در 1+ درجه سانتیگراد بهدست آمد. میزان امگا-3 استخراج شده در روغن فیتوفاگ قبل از خالصسازی 58/20 درصد وزنی از کل روغن استخراج شده بود و پس از خالصسازی به کمک روش کمپلکس اوره، این میزان در 1+ درجه سانتیگراد به 8/67 درصد وزنی افزایش یافت که در مقایسه با درصد وزنیهای امگا-3 حاصل شده در دماهای دیگر بالاتر بود. همچنین در 5+ درجه سانتیگراد به 82/36 درصد وزنی و در 5- درجه سانتیگراد به 53/22 درصد وزنی از کل روغن استخراج شده رسیده، بود.