چکیده نفروکلسینوز در ماهیها یک اختلال مزمن است که منجر به کاهش رشد و نهایتاً مرگ و میر شدی در ماهیها میگردد. این اختلال با تغییرات دژنراتیو و تجمع نمکهای کلسیم و منیزیم در میزراه و لولههای جمعآوریکننده ...
بیشتر
چکیده نفروکلسینوز در ماهیها یک اختلال مزمن است که منجر به کاهش رشد و نهایتاً مرگ و میر شدی در ماهیها میگردد. این اختلال با تغییرات دژنراتیو و تجمع نمکهای کلسیم و منیزیم در میزراه و لولههای جمعآوریکننده ادرار ماهیهای پرورشی یا وحشی مشخص میگردد. بهمنظور بررسی میزان شیوع نفروکلسینوزیس در ماهیان قزلآلای رنگینکمان منطقه بیضاء استان فارس نمونهبرداری از مزرعه پرورشی رنگینکمان بیضاء انجام شد و تعداد 50 نمونه ماهی بهصورت تصادفی صید گردید. پس از قطع نخاع، بیومتری و سپس کالبدگشایی انجام و اخذ نمونه از بافت کلیه صورت گرفت. نمونههای کلیه در فرمالین 10 درصد نگهداری وسپس به آزمایشگاه آسیبشناسی منتقل شد و اقدام به تهیه لام آسیبشناسی و رنگآمیزی به روش هماتوکسیلین- ائوزین گردید. سپس مقاطع آسیبشناسی مورد بررسی قرار گرفتند. در میان نمونههای آسیبشناسی عارضه نفروکلسینوزیس یافت نشد. اما درجاتی از اتساع لولههای کلیوی و کستهای هیالینی، نکروز حاد لولههای کلیوی و افزایش رنگدانه ملانین در داخل برخی مقاطع آسیبشناسی مشاهده گردید.
چکیده
یک آزمایش تغذیهای بهمنظور ارزیابی تأثیر تیمول و کارواکرول بر عملکرد رشد، بازماندگی و تغییرات سلولهای خونی در قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) انجام شد. NEXT Enhance 150 بهعنوان یک فرآورده گیاهی ...
بیشتر
چکیده
یک آزمایش تغذیهای بهمنظور ارزیابی تأثیر تیمول و کارواکرول بر عملکرد رشد، بازماندگی و تغییرات سلولهای خونی در قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) انجام شد. NEXT Enhance 150 بهعنوان یک فرآورده گیاهی که دارای نسبت کاملاً یکسان از تیمول و کاروکرول میباشد، بهمیزان 0، 1، 2 و 3 گرم در کیلوگرم به جیرههای غذایی افزوده شد. جیرههای غذایی مربوطه بهمدت 45 روز در طرح کاملاً تصادفی در اختیار تیمارهایی با سه تکرار از قزلآلای رنگینکمان با میانگین وزنی 1/0 ± 4/8 گرم قرار گرفتند. اکثر شاخصهای مربوط به رشد در ماهیان تغذیه شده با جیرههای غذایی دارای تیمول و کارواکرول بهتر از ماهیان تیمار شاهد بود. تفاوت معنیداری در نرخ بقاء در بین تیمارها مشاهده نگردید. همچنین کاربرد NEXT Enhance 150 باعث ایجاد تفاوت معناداری در درصد لنفوسیتها شد، در حالیکه تفاوت آماری معنیداری در درصد هماتوکریت، غلظت هموگلوبین، تعداد گلبولهای قرمز (RBC)، تعداد کل لکوسیتها (WBC)، حجم متوسط گلبولی (MCV)، وزن هموگلوبین داخل گلبولی (MCH) و درصد غلظت هموگلوبین داخل گلبولی (MCHC) مشاهده نگردید. از طرفی میزان چربی بدن در تیمارهای 1 و 2 گرم تیمول و کاروکرول بالاتر از تیمارهای شاهد و 3 گرم تیمول و کاروکرول بود. همچنین میزان پروتئین در تیمار 3 گرم تیمول و کاروکرول با سایر تیمارها تفاوت معنیداری را نشان داد. این در حالی است که میزان خاکستر در تیمار شاهد دارای افزایش معنیداری نسبت به سایر تیمارها بود. ماده خشک در تیمارها تفاوت چندانی را نشان نداد. نتایج نشان داد که استفاده از تیمول و کارواکرول بهصورت ترکیب با یکدیگر در جیره غذایی قزلآلای رنگینکمان، میزان رشد و برخی فاکتورهای خونی را تحتتأثیر قرار میدهد.
چکیده[1]
وجود اطلاعات بهای تمام شده ماهیان پرورشی برای استفاده مدیریت در امر تصمیمگیری، ضروری و حیاتی میباشد. تأمین اطلاعات مورد نیاز یاد شده مستلزم استقرار یک سیستم حسابداری بهای تمام شده متناسب ...
بیشتر
چکیده[1]
وجود اطلاعات بهای تمام شده ماهیان پرورشی برای استفاده مدیریت در امر تصمیمگیری، ضروری و حیاتی میباشد. تأمین اطلاعات مورد نیاز یاد شده مستلزم استقرار یک سیستم حسابداری بهای تمام شده متناسب است. هدف پژوهش حاضر، ارائه الگوی مناسب بهای تمام شده برای مزارع پرورش قزلآلای رنگینکمان میباشد، تا از آن طریق اطلاعات مورد نیاز مدیریت مزارع پرورش ماهی بیش از پیش فراهم گردد. گردآوری اطلاعات از طریق روش کتابخانهای و میدانی بوده، که با مطالعه و بررسی فرآیند پرورش ماهی قزلآلا و با توجه به مبانی نظری حسابداری، الگوی بهای تمام شده محصول یاد شده ارائه گردیده است. بهمنظور تأیید الگوی پیشنهادی و یافتههای پژوهش از روش آزمون دلفی استفاده و نتایج در معرض قضاوت کارشناسان و متخصصین قرار گرفته است. جهت گردآوری نظرات کارشناسان و متخصصین از فرم نظرخواهی متناسب استفاده شده و تکمیل آن تا دستیابی به توافق عام ادامه یافته است. در نهایت الگوی مناسب بهای تمام شده برای مزارع پرورش قزل آلای رنگین کمان ارائه شده است.
*مسئول مکاتبه: ahmad_mahdavi2001@yahoo.com
چکیده
ماهی قزلآلای رنگینکمان، برای رشد طبیعی همانند ماهیهای دیگر به اسیدهای چرب سری n-3 و n-6 نیاز دارد. در این تحقیق، ارزیابی اثر مقایسهای روغنهای مختلف بر روی کبد بچه ماهیان قزلآلای رنگین ...
بیشتر
چکیده
ماهی قزلآلای رنگینکمان، برای رشد طبیعی همانند ماهیهای دیگر به اسیدهای چرب سری n-3 و n-6 نیاز دارد. در این تحقیق، ارزیابی اثر مقایسهای روغنهای مختلف بر روی کبد بچه ماهیان قزلآلای رنگین کمان مورد بررسی قرار گرفت. بنابراین شاخصهای کبدی و احشایی و نیز ترکیب اسیدهای چرب روغن کبد قزلآلای رنگینکمان تغذیه شده با خوراکهای حاوی روغن ماهی و روغنهای گیاهی کانولا و آفتابگردان مورد مطالعه قرار گرفتند. ماهیان جوان قزلآلای رنگینکمان با متوسط وزن تقریبی اولیه 65/0±95/5 گرم، توسط غذاهای آزمایشگاهی طی 60 روز تغذیه شدند. بر اساس نتایج، شاخص احشایی (VSI) ماهیان تغذیه شده با روغنهای ماهی، کانولا و آفتابگردان بهترتیب 10/1±87/17، 15/0±05/18 و 18/0±2/17 بوده، در حالیکه شاخص کبدی (HSI) بهترتیب 09/1±55/1، 05/1±65/1 و 42/0±61/1 برآورد گردید. در بین ترکیب اسیدهای چرب بافت کبد ماهیان مورد مطالعه، بین گروه تغذیه شده با روغن ماهی و سایر گروهها اختلاف معنیداری در مجموع اسیدهای چرب PUFA و همچنین مجموع n-3 و n-6 دیده شد (05/0p<). در حالیکه هیچ اختلاف معنیداری بین مجموع اسیدهای چرب SFA، UFA، MUFA دیده نشد (05/0p>). بیشترین نسبت n-3 به n-6 در گروه آزمایشی روغن ماهی و کمترین نسبت در گروه آزمایشی روغن آفتابگردان دیده شده است. بر اساس نتایج بدست آمده، بیشترین مجموع DHA + EPA روغن بافت کبد ماهیان مورد مطالعه، در گروه آزمایشی روغن ماهی با مجموع 41/37 و کمترین آن در گروه آزمایشی روغن آفتابگردان با 51/19 گرم در 100 گرم دیده شد.
چکیده
بهمنظور بررسی اثرات متقابل لیزین و الکارنتین (تارترات) بر رشد و برخی پارامترهای کیفی خون در بچهماهی قزلآلای رنگینکمان، آزمایشی با 900 قطعه بچهماهی با میانگین وزنی 50 گرم بهمدت 2 ماه انجام ...
بیشتر
چکیده
بهمنظور بررسی اثرات متقابل لیزین و الکارنتین (تارترات) بر رشد و برخی پارامترهای کیفی خون در بچهماهی قزلآلای رنگینکمان، آزمایشی با 900 قطعه بچهماهی با میانگین وزنی 50 گرم بهمدت 2 ماه انجام گرفت. بچهماهیان آزمایشی در یک طرح کاملاً تصادفی به 30 گروه 30 قطعهای در 10 تیمار و 3 تکرار تقسیم شدند. تیمارهای آزمایشی شامل؛ (لیزین 5/0 و الکارنتین 5/0)، (لیزین 1 و الکارنتین 1)، (لیزین 1 و الکارنتین 5/1)، (لیزین 5/0 و الکارنتین 5/1)، (لیزین 5/1 و الکارنتین 5/0)، (لیزین 5/0 و الکارنتین 1)، (لیزین 1 و الکارنتین 5/0)، (لیزین 5/1 و الکارنتین 1)، (لیزین 5/1 و الکارنتین 5/1) و (لیزین 0 و الکارنتین 0) گرم در کیلوگرم جیره بود. نتایج نشان داد که میزان درصد بقا، افزایش وزن و شاخص رشد ویژه در سطح (لیزین 5/0 و الکارنتین 1) گرم در یک کیلوگرم جیره افزایش معنیداری یافت. بهطور مشابه ضریب تبدیل غذایی نیز در اثر مصرف (لیزین 5/0 و الکارنتین 1) گرم در کیلوگرم جیره، در مقایسه با جیره شاهد بهبود نشان داد. همچنین در بررسی پارامترهای کیفی خون، گلوکز، کلسترول، کراتینین و آلبومین کاهش معنیداری یافت، در حالیکه میزان توتال پروتئین خون تحتتأثیر این ترکیب نسبت به گروه شاهد افزایش معنیداری داشته است. براساس پژوهش صورت گرفته ترکیب لیزین و الکارنتین تارترات بهخصوص در سطح لیزین 5/0 و الکارنتین 1 گرم در کیلوگرم جیره غذایی توانسته است ضمن افزایش میزان رشد و درصد بقا، ضریب تبدیل غذایی را کاهش دهد، ضمن اینکه این ترکیب و سطح بیان شده موجب بهبود پارامترهای کیفی خون در بچهماهی قزلآلای رنگینکمان را فراهم آورده است.
چکیده
هدف از این پژوهش، ارزیابی اثرات پساب مزارع پرورش ماهی قزلآلای رنگینکمان بر روی پارامترهای کیفی آب نهر زرینگل میباشد. در این مطالعه، دو کارگاه تکثیر پرورش ماهی و 6 ایستگاه نمونهبرداری ...
بیشتر
چکیده
هدف از این پژوهش، ارزیابی اثرات پساب مزارع پرورش ماهی قزلآلای رنگینکمان بر روی پارامترهای کیفی آب نهر زرینگل میباشد. در این مطالعه، دو کارگاه تکثیر پرورش ماهی و 6 ایستگاه نمونهبرداری انتخاب گردید و اندازهگیری خصوصیات فیزیکوشیمیایی آب شامل اکسیژن محلول، نیترات، نیتریت، فسفات، pH و ECدر فواصل زمانی 45 روز یکبار و در طول یک دوره یکساله (89-1388) صورت گرفت. نتایج نشان داد که مزارع پرورش ماهی تأثیر معنیداری روی غلظت مقادیر نیتریت، نیترات، فسفات و ECداشت (05/0P<)، اما تغییرات در غلظت پارامترهای pH و اکسیژن محلول در طول مدت بررسی معنیدار نبود (05/0P>). همچنین افزایش معنیداری در میانگین غلظت پارامترهای نیتریت، نیترات، فسفات و EC در ایستگاههای پاییندست مزارع پرورش ماهی مشاهده شد. در این مطالعه، میزان غلظت فسفات و نیترات در ایستگاههای پاییندست مزارع پرورش ماهی و بعد از ورود پساب از حد استاندارد محیط زیست بیشتر بوده است.
چکیده
نبود منابع آب سطحی مناسب در مناطق خشک و نیمهخشک، صنعت آبزیپروری این مناطق را ناگزیر به استفاده از منابع آبی زیرزمینی کرده است. با توجه به اینکه کیفیت آب و منابع آبی، از جمله عوامل تعیینکننده ...
بیشتر
چکیده
نبود منابع آب سطحی مناسب در مناطق خشک و نیمهخشک، صنعت آبزیپروری این مناطق را ناگزیر به استفاده از منابع آبی زیرزمینی کرده است. با توجه به اینکه کیفیت آب و منابع آبی، از جمله عوامل تعیینکننده در تناسب این منابع بهمنظور استفاده در صنعت آبزیپروری میباشد، این مطالعه با پهنهبندی کیفی منابع آبی (شامل قنوات) استان یزد با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی و علم زمینآمار، به بررسی امکان استفاده از این منابع در پرورش ماهی قزلآلای رنگینکمان، پرداخته است. با توجه به نقطهای بودن دادههای مکانی مربوط به منابع آبی موجود، ابتدا از روشهای مختلف زمینآماری در پهنهبندی و تعیین مناطق مناسب برای آبزیپروری استفاده شد و در نهایت محدودههای مناسب تفکیک گردید. سپس دادههای کیفی قنوات مورد مطالعه از نظر خصوصیاتی همچون pH، سختی، شوری و غلظت عناصری مانند کلر، سدیم، پتاسیم، منیزیم، کلسیم، بیکربنات و سولفات با استانداردهای کیفی پرورش ماهی قزلآلای رنگینکمان مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج بهدست آمده بیانگر نامناسب بودن کیفیت برخی از این منابع آبی برای استفاده در پرورش ماهی قزلآلای رنگینکمان میباشد.
چکیده
هدف این مطالعه، مقایسه میزان ترکیبات شیمیایی (چربی، پروتئین و خاکستر)، مقدار رطوبت و تعیین پروفیل اسیدهای چرب و اسیدهای آمینه در سه گونه ماهی (ماهی کپور معمولی، سفید و قزلآلای رنگینکمان) بوده ...
بیشتر
چکیده
هدف این مطالعه، مقایسه میزان ترکیبات شیمیایی (چربی، پروتئین و خاکستر)، مقدار رطوبت و تعیین پروفیل اسیدهای چرب و اسیدهای آمینه در سه گونه ماهی (ماهی کپور معمولی، سفید و قزلآلای رنگینکمان) بوده است.میزان کمی پروتئین خام در ماهی قزلآلای رنگینکمان بهطور معنیداری (05/0p < /em><) از دو گونه دیگر مورد مطالعه بالاتر بود ولی میزان چربی خام ماهی کپور معمولی بهطور معنیداری از دو گونه دیگر بالاتر بوده است. از آنجاییکه میزان اسیدهای چرب مهم EPA و DHA و حتی مقادیر اسیدهای چرب چند غیراشباع (PUFA) در هر سه گونه از ماهیان مشابه به هم بوده. و از طرف دیگر تفاوتهای اندکی در نسبت اسید آمینههای ضروری (EAAΣ) به اسید آمینههای غیرضروری (NEAAΣ) در هر سه گونه مشاهده شده است، بنابراین مصرف ماهیان ارزانقیمتتری چون ماهی کپور معمولی پرورشی، ارزش غذایی پایینتری را برای مصرفکنندگان بهدلیل داشتن خوشخوراکی کمتر و قیمت پایینتر در مقایسه با دو گونه دیگر قزلآلای رنگینکمان و سفید، در بر ندارد.
چکیده
در این آزمایش اثر سطوح مختلف از پروبیوتیکهای یستچر(شامل 1/0، 2/0 و 3/0 کیلوگرم در تن)، بلوگاتکس I (شامل CFU/gfood9ج10×2، 9ج10×5 و 109×9)، بلوگاتکس II (شامل CFU/gfood9 10×2، 9 10×5 و 109×9)و مخلوطی از مقدار ...
بیشتر
چکیده
در این آزمایش اثر سطوح مختلف از پروبیوتیکهای یستچر(شامل 1/0، 2/0 و 3/0 کیلوگرم در تن)، بلوگاتکس I (شامل CFU/gfood9ج10×2، 9ج10×5 و 109×9)، بلوگاتکس II (شامل CFU/gfood9 10×2، 9 10×5 و 109×9)و مخلوطی از مقدار متوسط هر یک از آنها و جیره شاهد (بدون پروبیوتیک)،در قالب یک تیمار شاهد و 10 تیمار آزمایشی بر میزان رشد و بازماندگی لارو ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) با میانگین وزنی 005/0±37/0 گرم و طول کل 278/0±1/3 سانتیمتر طی مدت 60 روز مورد بررسی قرار گرفت. در طی دوره آزمایش، عملیات زیستسنجی هر 7 روز یکبار انجام شد و شاخصهای رشد مشتمل بر طول کل، ضریب تبدیل غذایی، ضریب رشد ویژه، ضریب چاقی و درصد بقاء براساس استاندارد تعیین گردید. نتایج بهدست آمده نشان داد که بالاترین میزان شاخصهای رشد و تغذیه در تیمار تغذیه شده با بالاترین مقدار بلوگاتکس II بیشتر بوده و تفاوت معنیداری با سایر تیمارها داشت (05/0p < /em><). تیمارهای تغذیه شده با پروبیوتیک از میزان وزن و ضریب رشد ویژه بالا و ضریب تبدیل غذایی کمتری نسبت به تیمار شاهد برخوردار بودند. اثرات مثبت ناشی از کاربرد باکتریهای تولیدکننده اسیدلاکتیک بهعنوان پروبیوتیک در این پژوهش به اثبات میرسد و باکتریهای تولیدکننده اسیدلاکتیک میتواند بهعنوان پروبیوتیک در پرورش ماهی قزلآلا مورد استفاده قرار گیرد.
چکیده
طی پژوهشی 35 روزه اثر افزایش سرعت آب بر پرورش قزلآلای رنگینکمان بهوسیله کاربرد مجدد آب خروجی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار و 3 تکرار بررسی گردید. در این تحقیق تغییرات وزن، طول، نرخ رشد ...
بیشتر
چکیده
طی پژوهشی 35 روزه اثر افزایش سرعت آب بر پرورش قزلآلای رنگینکمان بهوسیله کاربرد مجدد آب خروجی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار و 3 تکرار بررسی گردید. در این تحقیق تغییرات وزن، طول، نرخ رشد ویژه، افزایش وزن روزانه، ضریب چاقی و نرخ بقاء ماهیهای پرورشی مورد مطالعه قرار گرفتند. وزن و طول اولیه ماهیها بهترتیب 5/5 گرم و 7/6 سانتیمتر بود. تیمارها را سرعتهای مختلف آب (صفر، 5/3، 7 و 5/10 سانتیمتر بر ثانیه) تشکیل میدادند. نتایج تجزیه واریانس فاکتورهای مورد بررسی در بچهماهیها بیانگر آن بود که طی هفته اول آزمایش، تیمارهای چهارگانه اختلافات بسیار معنیداری را در همه فاکتورها سبب شده بودند (01/0p < /em><). این در حالی بود که چنین نتیجهای در سایر هفتهها مشاهده نشد. در عینحال نتایج تجزیه واریانس شاخصهای مورد بررسی طی کل دوره 35 روزه آزمایش نشان داد که تیمارها در مورد تمام فاکتورها به غیر از فاکتور طول و ضریب چاقی اختلافات بسیار معنیداری را سبب شدهاند (01/0p < /em><). نتایج آزمون دانکن شاخصهای مورد بررسی نیز طی 35 روز آزمایش نشان داد که سرعت آب 5/10 سانتیمتر بر ثانیه، بهترین میانگین وزن (24 گرم)، نرخ رشد ویژه (6 درصد)، افزایش وزن روزانه (1) و بقا (97 درصد) را سبب شدهاند، ولی در مورد شاخص طول تمامی تیمارها همسطح بودند.
چکیده
در این تحقیق تأثیر یک محصول باکتریایی پروبیوتیکی بنام واناژن بعنوان محرک رشد و ایمنی بر معیارهای رشد و بازماندگی بچه ماهیان قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchusmykiss) بهمدت دو ماه مورد بررسی قرار گرفت. ...
بیشتر
چکیده
در این تحقیق تأثیر یک محصول باکتریایی پروبیوتیکی بنام واناژن بعنوان محرک رشد و ایمنی بر معیارهای رشد و بازماندگی بچه ماهیان قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchusmykiss) بهمدت دو ماه مورد بررسی قرار گرفت. تیمارهای آزمایشی شامل 4 تیمار تحت تاثیر پروبیوتیک و یک تیمار شاهد هر کدام با سه تکرار بود. جیرههای آزمایشی شامل مکملسازی مقادیر 62/0، 25/1، 5/2 و 5 گرم محصول پروبیوتیکی واناژن در هرکیلو غذا، و یک تیمار شاهد بدون مکملسازی بود. 100 قطعه بچهماهی با وزن اولیه 1±22 گرم به هر حوضچه بتونی مدور با قطر3 متر و عمق 5/1 متر (در مجموع 15 حوضچه) در کارگاه تکثیر و پرورش ماهیان سردابی قزلپرور اراک معرفی شدند. غذادهی با جیرههای آزمایشی براساس حداکثر 3 درصد وزن توده زنده در 4 نوبت در روز صورت میگرفت. زیستسنجی بچه ماهیان هر 10 روز یکبار انجام شد. نتایج بررسی معیارهای رشد نشان داد که بیشترین میزان رشد بچهماهیان قزلآلای رنگینکمان در تیمار 5 گرم در کیلوگرم غذای حاوی واناژن مکمل شده در جیره مشاهده شد (بهطور متوسط افزایش وزن آن 49 گرم بود)، ولی اختلاف معنیداری با تیمار تغذیه شده با 5/2 گرم پروبیوتیک در کیلوگرم غذا نداشت (05/0<p < /em>). بالاترین میزان بقاء در تیمار 5/2 گرم واناژن در کیلوگرم غذا دیده شد (3/92%) که تفاوت معنیداری با تیمار 62/0 گرم واناژن در تغذیه غذا داشت (05/0>p < /em>). مکملسازی محصول پروبیوتیک واناژن با جیرههای بچهماهیان قزلآلا سبب افزایش رشد، بقاء، درصد افزایش وزن، نرخ رشد ویژه، نسبت کارآیی پروتئین، شاخص رشد روزانه، کارآیی تغذیه و کاهش ضریب تبدیل غذایی شد.
چکیده هدف این پژوهش مقایسه پارامترهای کیفی آب قبل از ورود و دقیقا بعد از خروج از دو مزرعه پرورش ماهی و همینطور آب رودخانه در مسافت حدود 500 متری بعد از هر مزرعه در رودخانه دو هزار تنکابن بود. پارامترهای ...
بیشتر
چکیده هدف این پژوهش مقایسه پارامترهای کیفی آب قبل از ورود و دقیقا بعد از خروج از دو مزرعه پرورش ماهی و همینطور آب رودخانه در مسافت حدود 500 متری بعد از هر مزرعه در رودخانه دو هزار تنکابن بود. پارامترهای اکسیژن محلول، pH، درجه حرارت آب، آمونیوم (NH4-N)، نیتریت (NO2-N)، نیترات ((NO3-N و فسفات (PO4-P) در هر کدام از نواحی نمونهبرداری بهمدت 150 روز در 6 نقطه اندازه گیری شد. تنها پارامتر درجه حرارت آب دارای اختلاف غیرمعنیدار در بخشهای ورودی و خروجی و 500 متر پایینتر از کارگاهها بوده است. آب خروجی مزارع اول (77/8 میلیگرم در لیتر) و دوم (17/8 میلیگرم در لیتر) دارای پائینترین میزان اکسیژن محلول بودند.میزان BOD5 تنها برای خروجی کارگاه دوم بالاترین میزان (85/4 میلیگرم در لیتر) را دارا بود و نسبت به بقیه مکانهای نمونهبرداری اختلاف معنیدار نشان دادند.آمونیوم، نیتریت، نیترات و فسفات در بخشهای مختلف دارای اختلاف معنیدار با هم بودند.با توجه به دادههای بهدست آمده، فعالیت مزارع موجود در رودخانه هنوز شرایط مناسبی را برای پرورشدهندگان ماهی قزلآلا میتواند فراهم نماید و تأثیرات سویی را بر اکوسیستم رودخانه نگذاشته است.
چکیده هدف از این تحقیق تعیین شیوع استافیلوکوکوزیس و میکروکوکوزیس و نیز شناسایی گونههای باکتریایی عامل این بیماریها در مزارع منتخب تکثیر و پرورش ماهی قزلآلای رنگینکمان استان مازندران است. امروزه ...
بیشتر
چکیده هدف از این تحقیق تعیین شیوع استافیلوکوکوزیس و میکروکوکوزیس و نیز شناسایی گونههای باکتریایی عامل این بیماریها در مزارع منتخب تکثیر و پرورش ماهی قزلآلای رنگینکمان استان مازندران است. امروزه ماهی قزلآلای رنگین کمان بهعنوان ماهی شماره یک اکثر کارگاههای تکثیر و پرورش ماهیان سردآبی در بیشتر نقاط جهان محسوب میشود. بیماریهای باکتریایی مانند استرپتوکوکوزیس، استافیلوکوکوزیس و میکروکوکوزیس که توسط گونههای مختلفی از باکتریهای کوکسیشکل گرم مثبت ایجاد میشوند، سبب ایجاد تلفات در ماهیان مختلف، بخصوص گونههای پرورشی میگردند. طی این تحقیق از 12 مزرعه پرورش ماهی قزلآلای رنگینکمان نمونهبرداری بهعمل آمد و از هر مزرعه تعداد 10 عدد ماهی دارای علائم ظاهری بیماری مانند: بیحالی، تیرگی پوست، بیرونزدگی چشم و خونریزی در چشم و پایه بالها انتخاب گردید. باکتریهای کوکسی شکل گرم مثبت از بافتهای کلیه، کبد و طحال جداسازی و در محیط کشتBlood agar یا TSA agarکشت داده شدند. تشخیص باکتری بوسیله رنگآمیزی و انجام تستهای تفریقی بیوشیمیایی صورت گرفت. گونههای جداسازی شده بهعنوان عامل استافیلوکوکوزیس شامل Staphylococcus epidermidis Staphylococcus warneri, Staphylococcus chromogensو Staphylococcus cohniiبودند که در فصول بهار و تابستان شناسایی گردیدند. گونهMicrococcus luteus نیز بهعنوان عامل میکروکوکوزیس در فصول پاییز، بهار و تابستان از برخی مزارع جداسازی گردید. نتایج نشان میدهد که 44 درصد نمونههای بیمار، مبتلا به استافیلوکوکوزیس و 22/22 درصد مبتلا به میکروکوکوزیس بودهاند.
چکیده
در این تحقیق، 5 جیره غذایی برای بررسی تاثیرات جایگزینی سطوح صفر، 25، 50، 75 و 100 درصدی کنجاله سویا بوسیله کنجاله کلزا بر ترکیب لاشه قزلآلای رنگین کمان با کمک نرمافزار UFFDA فرموله شد. تمامی ...
بیشتر
چکیده
در این تحقیق، 5 جیره غذایی برای بررسی تاثیرات جایگزینی سطوح صفر، 25، 50، 75 و 100 درصدی کنجاله سویا بوسیله کنجاله کلزا بر ترکیب لاشه قزلآلای رنگین کمان با کمک نرمافزار UFFDA فرموله شد. تمامی جیرههای فرموله شده دارای حدود 3800 کیلوکالری انرژی قابل هضم بر کیلوگرم و 42 درصد پروتئین خام بودند. 450 قزلآلای رنگینکمان با میانگین وزن اولیه 10 گرم بهطور تصادفی در 15 تانک فایبرگلاس (30 ماهی در هر تانک) معرفی شدند. به ازای هر جیره فرموله شده، سه تکرار در نظر گرفته شد. جهت آنالیز لاشه ماهیها در ابتدا و انتهای آزمایش، تعدادی ماهی بهطور تصادفی انتخاب و نمونههایی از لاشه چرخ شده آنها به آزمایشگاه منتقل شد. نتایج نشان داد که جایگزینی کنجاله سویا با کنجاله کلزا تاثیری بر میزان چربی، خاکستر و رطوبت لاشه ندارد، اما میزان پروتئین و فیبر لاشه تفاوت معنیداری را نشان داد و مشخص شد که این جایگزینی تاثیری بر عملکرد رشد ماهیها نداشت. این مطالعه ثابت نمود که کنجاله کانولا میتواند در جیره قزلآلای رنگین کمان با کنجاله سویا جایگزین شود.
چکیده
بهمنظور اثرات جایگزینی کنجاله سویا با کنجاله کلزا بر رشد قزلآلای رنگینکمان پنج جیره غذایی با جایگزینی سطوح صفر، 25، 50، 75 و 100 درصدی کنجاله سویا بهوسیله کنجاله کانولا بر فاکتورهای رشد قزلآلای ...
بیشتر
چکیده
بهمنظور اثرات جایگزینی کنجاله سویا با کنجاله کلزا بر رشد قزلآلای رنگینکمان پنج جیره غذایی با جایگزینی سطوح صفر، 25، 50، 75 و 100 درصدی کنجاله سویا بهوسیله کنجاله کانولا بر فاکتورهای رشد قزلآلای رنگینکمان مورد بررسی قرار گرفت. تمامی جیرههای فرموله شده از لحاظ میزان انرژی و پروتئین خام یکسان بودند. دوره آزمایش 63 روز در نظر گرفته شد و 450 بچه ماهی با میانگین وزنی 10 گرم بهطور تصادفی در 15 تانک فایبرگلاس (30 ماهی در هر تانک) مستقر شدند. بهازای هر جیره فرموله شده سه تکرار انجام گردید. در پایان دوره رشد، شاخصهای رشد و تغذیه مانند وزن نهایی، افزایش وزن، غذای مصرفی، ضریب تبدیل غذایی، نسبت بازده پروتئین، ضریب رشد ویژه و بازماندگی ماهیهای تغذیه شده با جیرههای آزمایشی اندازهگیری شد. نتایج نشان داد که جایگزینی کنجاله سویا با کنجاله کانولا تأثیری بر عملکرد رشد ماهیها نداشت. در شرایط این مطالعه نشان داده شد که کنجاله کانولا میتواند بهطور کامل جایگزین کنجاله سویا در جیره قزلآلای رنگینکمان شود بدون اینکه در عملکرد رشد ماهی تأثیر منفی داشته باشد.
چکیده
در این آزمایش با توجه به وجود استعدادهای فراوان آبزیپروری با استفاده از منابع آب لبشور زیرزمینی خصوصاً در نواحی مرکزی ایران و رشد سریعتر گنادهای ماهیان قزلآلای رنگینکمان در آب لبشور ...
بیشتر
چکیده
در این آزمایش با توجه به وجود استعدادهای فراوان آبزیپروری با استفاده از منابع آب لبشور زیرزمینی خصوصاً در نواحی مرکزی ایران و رشد سریعتر گنادهای ماهیان قزلآلای رنگینکمان در آب لبشور و اهمیت تاثیر عوامل محیطی بر کیفیت گنادها، امکان سازگاری ماهیان قزلآلای رنگین کمان بالغ در آبهای لبشور زیرزمینی مطالعه و کیفیت تخمک و اسپرم ماهیان بررسی شد. مولدین برای مدت 6 ماه در آب لبشور زیرزمینی منطقه بافق با شوری 5/11 گرم در لیتر و آب شیرین منطقه یاسوج نگهداری شدند. نگهداری مولدین در منطقه بافق تفاوت قابل توجه و معنیداری بر شاخصهای رشد (وزن، طول و شاخص وضعیت) نداشت در حالی که کیفیت گنادها مطلوب و بهطور معنیداری بهتر از منطقه یاسوج بود. بنابراین با توجه به نتایج بدست آمده پرورش مولدین در آبها لبشور زیرزمینی درصورت تامین شرایط دمایی مناسب سودمند خواهد بود.