چکیده هدف از این مطالعه، تعیین کمترین غلظت بازدارنده رشد (MIC) در موکوس اپیدرم بچهماهیان کلمه تغذیهشده با سطوح مختلف ویتامین C بود. بدین منظور، 660 قطعه بچهماهی کلمه با وزن متوسط 02/0±4/1 گرم از مرکز ...
بیشتر
چکیده هدف از این مطالعه، تعیین کمترین غلظت بازدارنده رشد (MIC) در موکوس اپیدرم بچهماهیان کلمه تغذیهشده با سطوح مختلف ویتامین C بود. بدین منظور، 660 قطعه بچهماهی کلمه با وزن متوسط 02/0±4/1 گرم از مرکز تکثیر و پرورش سیجوال بندرترکمن تهیه و پس از طی حدود 2 هفته سازگاری با شرایط جدید، ماهیان به تعداد 55 قطعه و بهصورت تصادفی با چهار تیمار و سه تکرار در 12 تانک توزیع شدند. ویتامین C با دوزهای 0، 1000، 1500 و 2000 میلیگرم بر کیلوگرم جیره به غذا اضافه شد. در پایان دوره 60 روزه پرورش، برای تعیین غلظت، موکوس بهصورت مستقیم با آب مقطر رقیق گردید که غلظتهای حاصله شامل 200، 100، 50، 25، 5/12 میکرولیتر در میلیلیتر بود و در برابر باکتریهای گرم مثبت استرپتوکوکوس فاسیوم Streptococcus faecium، میکروکوکوس لوتئوس Micrococcus luteus و باکتریهای گرم منفی Serratia marcescens و اشریشیا کلی Escherichia coli قرار گرفت. نتایج به روش انتشار دیسک و با اندازهگیری قطر هاله عدم رشد نشان داد که غلظت 200 میکرولیتر در میلیلیتر در برابر هر دو نوع باکتری دارای حداقل خاصیت ضدباکتریایی بود و با رقیق شدن موکوس فعالیت ضدباکتریایی آن کاهش یافت. تیمارهای تغذیهشده با ویتامین C قطر هاله عدم رشد بیشتر و معنیداری را نسبت به گروه شاهد نشان دادند (05/0>P). نتایج این آزمایش نشان داد افزایش ایمنی موکوسی از طریق کاهش ریسک ابتلا به بیماری، با استفاده از ویتامین C بهعنوان محرک ایمنی توانسته است اثرات سودمندی داشته باشد.
چکیده
این تحقیق با هدف تاثیر آرتمیا ارومیانای غنی شده بر فاکتورهای همآوری، درصد لقاح، درصد تفریخ، درصد بازماندگی لارو و فاصله بین تخمریزیهای متوالی و مدت زمان کل برای انجام هشت تخمریزی، روی ...
بیشتر
چکیده
این تحقیق با هدف تاثیر آرتمیا ارومیانای غنی شده بر فاکتورهای همآوری، درصد لقاح، درصد تفریخ، درصد بازماندگی لارو و فاصله بین تخمریزیهای متوالی و مدت زمان کل برای انجام هشت تخمریزی، روی ماهی سورم (Cichlasoma severum) انجام شد. آزمایش با 5 گروه غذایی شامل: غذای کنسانتره با 40 درصد پروتئین خام (گروه شاهد)، غذای کنسانتره + آرتمیای بالغ زنده، آرتمیای بالغ زنده، آرتمیای بالغ زنده غنی شده با اسید چرب غیر اشباع، آرتمیای بالغ زنده غنی شده با اسید چرب غیر اشباع و نیمگرم اسید اسکوربیک؛ و آرتمیای بالغ زنده غنی سازی شده با اسید چرب غیر اشباع یک گرم اسید اسکوربیک و هر تیمار با سه تکرار انجام شد. در این پژوهش 18 جفت مولد ماهی سورم در مخازن شیشهای با حجم 50 لیتر و در هر مخزن یک جفت ماهی نر و ماده، در دمای 1±28 درجه سانتیگراد، pHبین 5/7 تا 3/8 و سختی کمتر از 170 میلیگرم در لیتر نگهداری شدند. غذادهی چهار بار در روز انجام شد که از ساعت هفت صبح شروع و در ساعت 23 پایان مییافت. بیشترین میزان همآوری با میانگین 712 تخم، درصد لقاح به میزان 99 درصد، درصد تفریخ 98 درصد و بازماندگی لارو به میزان 98 درصد در تیمار تغذیه شده با غذای آرتمیا زنده غنی شده با اسید چرب و یک گرم ویتامین C (تیمار 6) مشاهده شد که با تیمار شاهد اختلاف معنی داری نشان داد. کمترین مدت زمان برای انجام هشت تخمریزی با 45 روز و کمترین فاصله بین تخمریزیهای متوالی با میانگین پنج روز نیز در تیمار 6 مشاهده شد که با تیمار شاهد و سایر تیمارها اختلاف معنیداری نشان داد. در نتیجهگیری کلی میتوان بیان نمود که استفاده از غذای زنده نسبت به غذای کنسانتره سبب کاهش مدت زمان لازم برای انجام هشت تخمریزی میشود. به علاوه غنیسازی آرتمیا این زمان را بهصورت معنیداری مجدداً کاهش میدهد. کاهش مدت زمان لازم برای تخمریزیهای متوالی علاوه بر بهرهوری زمانی و اقتصادی برای کارگاههای تکثیر و پرورش باعث استفاده بهینه از عمر مفید هر جفت مولد نیز میشود.
چکیده
این تحقیق با هدف تاثیر آرتمیا ارومیانای غنی شده بر فاکتورهای همآوری، درصد لقاح، درصد تفریخ، درصد بازماندگی لارو و فاصله بین تخمریزیهای متوالی و مدت زمان کل برای انجام هشت تخمریزی، روی ...
بیشتر
چکیده
این تحقیق با هدف تاثیر آرتمیا ارومیانای غنی شده بر فاکتورهای همآوری، درصد لقاح، درصد تفریخ، درصد بازماندگی لارو و فاصله بین تخمریزیهای متوالی و مدت زمان کل برای انجام هشت تخمریزی، روی ماهی سورم (Cichlasoma severum) انجام شد. آزمایش با 5 گروه غذایی شامل: غذای کنسانتره با 40 درصد پروتئین خام (گروه شاهد)، غذای کنسانتره + آرتمیای بالغ زنده، آرتمیای بالغ زنده، آرتمیای بالغ زنده غنی شده با اسید چرب غیر اشباع، آرتمیای بالغ زنده غنی شده با اسید چرب غیر اشباع و نیمگرم اسید اسکوربیک؛ و آرتمیای بالغ زنده غنی سازی شده با اسید چرب غیر اشباع یک گرم اسید اسکوربیک و هر تیمار با سه تکرار انجام شد. در این پژوهش 18 جفت مولد ماهی سورم در مخازن شیشهای با حجم 50 لیتر و در هر مخزن یک جفت ماهی نر و ماده، در دمای 1±28 درجه سانتیگراد، pHبین 5/7 تا 3/8 و سختی کمتر از 170 میلیگرم در لیتر نگهداری شدند. غذادهی چهار بار در روز انجام شد که از ساعت هفت صبح شروع و در ساعت 23 پایان مییافت. بیشترین میزان همآوری با میانگین 712 تخم، درصد لقاح به میزان 99 درصد، درصد تفریخ 98 درصد و بازماندگی لارو به میزان 98 درصد در تیمار تغذیه شده با غذای آرتمیا زنده غنی شده با اسید چرب و یک گرم ویتامین C (تیمار 6) مشاهده شد که با تیمار شاهد اختلاف معنی داری نشان داد. کمترین مدت زمان برای انجام هشت تخمریزی با 45 روز و کمترین فاصله بین تخمریزیهای متوالی با میانگین پنج روز نیز در تیمار 6 مشاهده شد که با تیمار شاهد و سایر تیمارها اختلاف معنیداری نشان داد. در نتیجهگیری کلی میتوان بیان نمود که استفاده از غذای زنده نسبت به غذای کنسانتره سبب کاهش مدت زمان لازم برای انجام هشت تخمریزی میشود. به علاوه غنیسازی آرتمیا این زمان را بهصورت معنیداری مجدداً کاهش میدهد. کاهش مدت زمان لازم برای تخمریزیهای متوالی علاوه بر بهرهوری زمانی و اقتصادی برای کارگاههای تکثیر و پرورش باعث استفاده بهینه از عمر مفید هر جفت مولد نیز میشود.