اثر جیره غذایی حاوی بتافین بر عملکرد رشد، بازماندگی، ترکیب لاشه و مقاومت به استرس در بچه‌ماهی کلمه (Rutilus rutilus)
1. اثر جیره غذایی حاوی بتافین بر عملکرد رشد، بازماندگی، ترکیب لاشه و مقاومت به استرس در بچه‌ماهی کلمه (Rutilus rutilus)
دوره 15، شماره 2 ، تابستان 1400، ، صفحه 40-48

چکیده
  چکیده این پژوهش با هدف ارزیابی اثر مکمل غذایی بتائین به‌عنوان ماده جاذب بر شاخص‌های رشد، بازماندگی، ترکیب لاشه و مقاومت به استرس در بچه‌ماهی کلمه (Rutilus rutilus) طی مدت 8 هفته انجام شد. تعداد 240 عدد بچه‌ماهی ...  بیشتر
تأثیر سطوح مختلف پربیوتیک مانان‌الیگوساکارید و بتا 1-3 گلوکان بر شاخص‌های رشد، بازماندگی و ترکیب بدن بچه‌ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)
2. تأثیر سطوح مختلف پربیوتیک مانان‌الیگوساکارید و بتا 1-3 گلوکان بر شاخص‌های رشد، بازماندگی و ترکیب بدن بچه‌ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)
دوره 14، شماره 3 ، پاییز 1399، ، صفحه 34-43

چکیده
  چکیده این پ‍ژوهش به‌منظور ارزیابی تأثیر سطوح مختلف پربیوتیک مانان‌الیگوساکارید و بتا 1-3 گلوکان بر شاخص‌های رشد، بازماندگی و ترکیب لاشه در بچه‌ماهیان کپور پرورشی (Cyprinus carpio) به‌مدت 45 روز انجام گرفت. ...  بیشتر
اثر حرارت روی رشد و بلوغ فیل‌ماهی پرورشی(Huso huso)
3. اثر حرارت روی رشد و بلوغ فیل‌ماهی پرورشی(Huso huso)
دوره 14، شماره 2 ، تابستان 1399، ، صفحه 18-27

چکیده
  چکیده یکی از مشکلات پرورش ماهیان خاویاری طولانی بودن سیکل تکامل تخمدان و سن تولید خاویار می‌باشد. برای کاهش دوره تولید خاویار، مطالعه‌ای در مرکز تکثیر و پرورش ماهیان خاویاری شهید رجایی برروی پرورش ...  بیشتر
تأثیر مخلوط پربیوتیکی (A-max) و پربیوتیک مانان‌الیگوساکارید (MOS) بر شاخص‌های رشد، بازماندگی و ترکیب لاشه بچه‌ماهی کپور علفخوار (Ctenopharyngodon idella)
4. تأثیر مخلوط پربیوتیکی (A-max) و پربیوتیک مانان‌الیگوساکارید (MOS) بر شاخص‌های رشد، بازماندگی و ترکیب لاشه بچه‌ماهی کپور علفخوار (Ctenopharyngodon idella)
دوره 14، شماره 2 ، تابستان 1399، ، صفحه 41-53

چکیده
  چکیده این پژوهش به‌منظور مقایسه تأثیر مخلوط پربیوتیکی (A-max) و پربیوتیک مانان‌الیگوساکارید (MOS) بر شاخص‌های رشد، بازماندگی و ترکیب لاشه بچه‌ماهی کپور علفخوار (Ctenopharyngodon idella) پرورشی به‌مدت 56 روز انجام ...  بیشتر
اثرات رنگ نور و دوره‌های نوری روی رشد و بازماندگی بچه ماهیان کلمه دریای خزر، Rutilus rutilus caspicus
5. اثرات رنگ نور و دوره‌های نوری روی رشد و بازماندگی بچه ماهیان کلمه دریای خزر، Rutilus rutilus caspicus
دوره 14، شماره 1 ، بهار 1399، ، صفحه 32-39

چکیده
  چکیده اثرات رنگ نور و دوره‌های نوری روی رشد و بازماندگی بچه ماهیان کلمه (Rutilus rutilus caspicus) در یک دوره 14 روزه انجام گرفت. بچه ماهیان کلمه از مرکز تکثیر و پرورش ماهی کلمه سیجوال تهیه شدند. بعد از سازگاری، لاروهای ...  بیشتر
تأثیر مکمل غذایی اینولین به‌عنوان پربیوتیک روی شاخص رشد، بازماندگی، تراکم باکتری‌های اسیدلاکیتک روده و ترکیب لاشه بچه‌ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)
6. تأثیر مکمل غذایی اینولین به‌عنوان پربیوتیک روی شاخص رشد، بازماندگی، تراکم باکتری‌های اسیدلاکیتک روده و ترکیب لاشه بچه‌ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)
دوره 13، شماره 4 ، زمستان 1398، ، صفحه 39-46

چکیده
  چکیده تأثیر مکمل غذایی اینولین بر شاخص‌های رشد، بازماندگی، تراکم باکتری‌های اسیدلاکتیک و ترکیب لاشه بچه‌ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) مورد مطالعه قرار گرفت. پربیوتیک اینولین در 4 سطح صفر (شاهد)، 5/0، 1 و ...  بیشتر
تأثیر سطوح مختلف پربیوتیک مانان‌‌الیگوساکارید بر شاخص‌های رشد، تغذیه، بازماندگی و ترکیب لاشه در میگوی وانامی (Litopenaeus vannamei)
7. تأثیر سطوح مختلف پربیوتیک مانان‌‌الیگوساکارید بر شاخص‌های رشد، تغذیه، بازماندگی و ترکیب لاشه در میگوی وانامی (Litopenaeus vannamei)
دوره 13، شماره 3 ، پاییز 1398، ، صفحه 36-43

چکیده
  چکیده در این پژوهش، اثر سطوح مختلف پربیوتیک مانان‌الیگوساکارید بر میزان رشد، بازماندگی و ترکیب لاشه در میگوی وانامی (Litopenaeus vannamei) مورد بررسی قرار گرفت. ‌میگوها با میانگین وزنی 12/0±5/2 گرم و با تراکم ...  بیشتر
تأثیر استفاده از کنسانتره پروتئین ذرت (امپریال) در جیره ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان بر عملکرد رشد و ترکیب اسیدهای آمینه لاشه
8. تأثیر استفاده از کنسانتره پروتئین ذرت (امپریال) در جیره ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان بر عملکرد رشد و ترکیب اسیدهای آمینه لاشه
دوره 12، شماره 4 ، زمستان 1397، ، صفحه 39-48

چکیده
  چکیده پژوهش حاضر به‌منظور جایگزینی آرد ماهی تا 5 درصد با پروتئین تغلیظ‌شده ذرت (امپریال®) در جیره ماهی قزل‌‌آلای رنگین‌کمان با بر برخی فاکتورهای رشد و پروفایل اسیدهای آمینه لاشه ماهی انجام گرفت. ...  بیشتر
تأثیر پربیوتیک ایمونوژن در جیره غذایی بر شاخص‌های رشد و بازماندگی فیل‌ماهیان جوان پرورشی (Huso huso Linne, 1758)
9. تأثیر پربیوتیک ایمونوژن در جیره غذایی بر شاخص‌های رشد و بازماندگی فیل‌ماهیان جوان پرورشی (Huso huso Linne, 1758)
دوره 12، شماره 2 ، تابستان 1397، ، صفحه 45-57

چکیده
  چکیده استفاده از پربیوتیک‌ها به‌عنوان مواد غذایی غیرقابل هضم که به‌طور مؤثری سلامتی میزبان را از طریق تحریک و یا محدود کردن رشد باکتری‌های موجود در روده تحت‌تأثیر قرار می‌دهند، ایده جدیدی است که ...  بیشتر
کاربرد پربیوتیک‌‌ها در آبزی‌پروری
10. کاربرد پربیوتیک‌‌ها در آبزی‌پروری
دوره 12، شماره 1 ، بهار 1397، ، صفحه 8-16

چکیده
  چکیده رشد سریع، کارایی تغذیه، عملکرد رشد و افزایش مقاومت در برابر بیماری­ها از اهداف مهم صنعت آبزی‌پروری محسوب می‌شود. ثابت شده است که در برخی از اجزاء غذایی مورد تغذیه جانوران، فلور باکتریایی دستگاه ...  بیشتر
بهینه‌سازی غلظت‌های مختلف نیترات سدیم بر رشد جلبک (Gracilaria corticata) در چابهار
11. بهینه‌سازی غلظت‌های مختلف نیترات سدیم بر رشد جلبک (Gracilaria corticata) در چابهار
دوره 11، شماره 4 ، زمستان 1396، ، صفحه 67-74

چکیده
  چکیده این پژوهش با هدف بهینه‌سازی غلظت‌های مناسب نیترات سدیم بر رشد جلبک Gracilaria corticata انجام شد. به این منظور غلظت‌های مختلف نیترات سدیم و تأثیرات آن بر توده زنده و رشد جلبک Gracilaria corticata در یک دوره 7 هفته، ...  بیشتر
تأثیر عصاره گیاه صبرزرد (vera Aleo) بر شاخص‌های رشد ماهی شیربت (Barbus grypus)
12. تأثیر عصاره گیاه صبرزرد (vera Aleo) بر شاخص‌های رشد ماهی شیربت (Barbus grypus)

معصومه صفری؛ مژده چله مال؛ مهرزاد مصباح

دوره 10، شماره 2 ، تابستان 1395، ، صفحه 1-8

چکیده
  در این تحقیق اثر عصاره گیاه صبرزرد (Aleo vera)بر شاخص‌های رشد ماهی شیربت (Barbus grypus)مورد برسی قرار گرفت. بدین منظور سه غلظت 1/0، 2/0، 5/0 درصد عصاره گیاه آلوئه ورا (در سه تکرار) با خوراک مخلوط شده و ماهی‌ها به‌مدت ...  بیشتر
تأثیر دفعات غذادهی مختلف روی مصرف غذا، رشد و ضریب تبدیل غذایی بچه‌ماهیان انگشت‌‌‌قد کپورمعمولی (Cyprinus carpio Linnaeus, 1758)
13. تأثیر دفعات غذادهی مختلف روی مصرف غذا، رشد و ضریب تبدیل غذایی بچه‌ماهیان انگشت‌‌‌قد کپورمعمولی (Cyprinus carpio Linnaeus, 1758)

مهدی عادلی؛ افشین قلیچی؛ زید احمدی؛ مهرداد کمالی سنزیقی

دوره 10، شماره 1 ، بهار 1395، ، صفحه 55-60

چکیده
  هدف از انجام این تحقیق بررسی دفعات غذادهی مختلف روی شاخص‌های رشد و بازماندگی بچه ماهیان کپور معمولی انگشت قد در طی 8 هفته می‌باشد. در این تحقیق تعداد 240 ماهی با دامنه وزن اولیه 26/9-85/8 گرم در 4 تیمار و 3 تکرار ...  بیشتر
تأثیر جیره غذایی حاوی سطوح مختلف زئولیت بر عملکرد رشد، بازماندگی و ترکیبات لاشه بچه ماهیان قزل‌آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)
14. تأثیر جیره غذایی حاوی سطوح مختلف زئولیت بر عملکرد رشد، بازماندگی و ترکیبات لاشه بچه ماهیان قزل‌آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)
دوره 9، شماره 1 ، بهار 1394، ، صفحه 10-22

چکیده
  چکیده این تحقیق به منظور بررسی تأثیر سطوح مختلف زئولیتبر شاخص­های رشد، بازماندگی و ترکیب لاشه در بچه ماهی قزل­آلای رنگین­کمان (Oncorhynchusmykiss) به مدت 56 روز انجام گرفت. آزمایش با استفاده از طرح کاملاً ...  بیشتر
اثر عصاره گیاه صبر زرد (Aleo vera) بر شاخص‌های رشد ماهی شیربت (Barbus grypus)
15. اثر عصاره گیاه صبر زرد (Aleo vera) بر شاخص‌های رشد ماهی شیربت (Barbus grypus)
دوره 8، شماره 4 ، زمستان 1393، ، صفحه 65-73

چکیده
  چکیده در این پژوهش، اثر عصاره گیاه صبر زرد (Aleo vera) بر شاخص‌های رشد ماهی شیربت (Barbus grypus) مورد بررسی قرار گرفت. به این منظور سه غلظت 1/0، 2/0 و 5/0 درصد عصاره گیاه آلوئه‌ورا (در 3 تکرار) با خوراک مخلوط شده و ماهی‌ها ...  بیشتر
شاخص‌های رشد بچه‌ماهی نورس کپورماهی هندی مریگال (Crirhinus cirrhosus) تا مرحله انگشت‌قد در استخرهای خاکی استان گیلان
16. شاخص‌های رشد بچه‌ماهی نورس کپورماهی هندی مریگال (Crirhinus cirrhosus) تا مرحله انگشت‌قد در استخرهای خاکی استان گیلان
دوره 8، شماره 3 ، پاییز 1393، ، صفحه 28-38

چکیده
  چکیده به‌منظور امکان پرورش یک گونه از کپورماهیان هندی با نام علمی مریگال (Cirrhinus cirrhosus) در شرایط اقلیمی کشور و دست‌یابی به برخی از نرماتیوهای رشد از مرحله لارو تا مرحله انگشت‌قد اقدام به واردات بچه‌ماهیان ...  بیشتر
تأثیر جیره‌های غذایی بیومار و طیور بر فاکتورهای رشد و بازماندگی ماهی سیچلاید تگزاس (Cyanoguttatus herichthys, Baird & Girard 1854)
17. تأثیر جیره‌های غذایی بیومار و طیور بر فاکتورهای رشد و بازماندگی ماهی سیچلاید تگزاس (Cyanoguttatus herichthys, Baird & Girard 1854)
دوره 8، شماره 1 ، بهار 1393، ، صفحه 59-69

چکیده
  چکیده تغذیه ماهیان آکواریومی با استفاده از جیره‌های ارزان‌تر و حفظ کیفیت مطلوب ماهی، از هزینه‌های عمده عملیات پرورش به‌شمار می‌آید. به این منظور، تعداد 120 قطعه ماهی سیچلاید تگزاس با جیره‌های غذایی ...  بیشتر
تأثیر سطوح مختلف پربیوتیک مانان‌الیگوساکارید بر شاخص‌های رشد، بازماندگی و ترکیب بدن ماهی خواجو (Schizothorax zarudnyi)
18. تأثیر سطوح مختلف پربیوتیک مانان‌الیگوساکارید بر شاخص‌های رشد، بازماندگی و ترکیب بدن ماهی خواجو (Schizothorax zarudnyi)
دوره 7، شماره 4 ، زمستان 1392، ، صفحه 30-40

چکیده
  چکیده این پژوهش به‌منظور ارزیابی تأثیر سطوح مختلف پربیوتیک مانان‌الیگوساکارید بر شاخص‌های رشد، بازماندگی و ترکیب بدن ماهی خواجو (Schizothorax zarudnyi) به‌مدت 45 روز انجام گرفت. آزمایش با استفاده از طرح کاملاً ...  بیشتر
تاثیر سطوح مختلف روغن ماهی و روغن سویا در جیره غذایی بر شاخص‌های رشد، تغذیه و آنالیز لاشه ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان انگشت قد (Oncorhynchus mykiss)
19. تاثیر سطوح مختلف روغن ماهی و روغن سویا در جیره غذایی بر شاخص‌های رشد، تغذیه و آنالیز لاشه ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان انگشت قد (Oncorhynchus mykiss)
دوره 7، شماره 3 ، پاییز 1392، ، صفحه 57-64

چکیده
  چکیده در این مطالعه تأثیر سطوح مختلف روغن ماهی و روغن سویا در جیره غذایی بر شاخص­های رشد و آنالیز لاشه ماهی قزل‏آلای رنگین‏کمان به­ مدت 8 هفته ارزیابی شد. ماهیان انگشت قد قزل‏آلای رنگین‏کمان ...  بیشتر
مقایسه اثر افزودن مکمل پروبیوتیک پروتکسین و پری‌بیوتیک ایمونوژن در جیره غذایی شاه‌میگوی آب شیرین (Astacus leptodactylus, Eschscholtz, 1823) بر شاخص‌های رشد و بازماندگی
20. مقایسه اثر افزودن مکمل پروبیوتیک پروتکسین و پری‌بیوتیک ایمونوژن در جیره غذایی شاه‌میگوی آب شیرین (Astacus leptodactylus, Eschscholtz, 1823) بر شاخص‌های رشد و بازماندگی
دوره 6، شماره 2 ، تابستان 1391، ، صفحه 46-52

چکیده
  چکیده یک آزمایش تغذیه‌ای به‌مدت 8 هفته برای تعیین اثر پروبیوتیک و پری‌بیوتیک و حدود سطح مطلوب آن در جیره غذایی شاه‌میگوی آب شیرین (Astacus leptodactylus) انجام شد. این آزمایش با 2 تیمار حاوی یک نوع پروبیوتیک تجاری ...  بیشتر
تأثیر دما بر سرعت رشد و بازماندگی در بچه‌کپورماهیان (کاتلا ((Catla catla، روهو (Labeo rohita) و مریگال (Cirrhinus reba)) نورس هندی در شرایط استخرهای پرورشی در استان خوزستان
21. تأثیر دما بر سرعت رشد و بازماندگی در بچه‌کپورماهیان (کاتلا ((Catla catla، روهو (Labeo rohita) و مریگال (Cirrhinus reba)) نورس هندی در شرایط استخرهای پرورشی در استان خوزستان
دوره 5، شماره 4 ، زمستان 1390، ، صفحه 56-66

چکیده
  چکیده دما یک پارامتر تأثیرگذار بر رشد ماهی در شرایط طبیعی می‌باشد. به‌منظور بررسی دمای آب بر میزان رشد و درصد بازماندگی بچه‌کپورماهیان نورس هندی تعداد 10500 قطعه بچه‌ماهی نورس به 3 استخر 700 مترمربعی پژوهشکده ...  بیشتر
اثر افزودن گیاه چنگال آبی (Ceratophyllum demersum) به جیره غذایی بر فاکتورهای رشد و بقای بچه‌ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان
22. اثر افزودن گیاه چنگال آبی (Ceratophyllum demersum) به جیره غذایی بر فاکتورهای رشد و بقای بچه‌ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان
دوره 5، شماره 4 ، زمستان 1390، ، صفحه 94-104

چکیده
  چکیده به‌منظور بررسی اثر استفاده از گیاه چنگال آبی (Ceratophyllum demersum) بر میزان رشد و بقاء بچه‌ماهیان قزل‌آلای رنگین‌کمان، 4 تیمار غذایی با مقادیر 0، 2، 4 و 6 درصد از گیاه چنگال آبی تهیه گردید و آزمایش با 3 تکرار ...  بیشتر
تأثیرجایگزینی آرد ماهی با آرد سویا در جیره غذایی بر رشد و بازماندگی بچه‌‌ماهی سفید (Rutilus frisii kutum)
23. تأثیرجایگزینی آرد ماهی با آرد سویا در جیره غذایی بر رشد و بازماندگی بچه‌‌ماهی سفید (Rutilus frisii kutum)
دوره 5، شماره 2 ، تابستان 1390، ، صفحه 33-41

چکیده
  چکیده این بررسی در تابستان 88 در ایستگاه تحقیقات شیلاتی سفیدرود در شهرستان آستانه اشرفیه انجام گرفت. در این مطالعه تأثیر 5 جیره آزمایشی ایزونیتروژنیک و ایزوانرژیک با منابع پروتئینی مختلف با 4 تکرار برای ...  بیشتر
تأثیر محصول پروبیوتیکی Vanagen بر معیارهای رشد و بقاء بچه‌ماهیان قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss)
24. تأثیر محصول پروبیوتیکی Vanagen بر معیارهای رشد و بقاء بچه‌ماهیان قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss)
دوره 5، شماره 2 ، تابستان 1390، ، صفحه 92-98

چکیده
  چکیده در این تحقیق تأثیر یک محصول باکتریایی پروبیوتیکی بنام واناژن بعنوان محرک رشد و ایمنی بر معیارهای رشد و بازماندگی بچه ماهیان قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchusmykiss) به‌مدت دو ماه مورد بررسی قرار گرفت. ...  بیشتر
بررسی سن و رشد ماهی شیربت (Barbus grypus) در رودخانه های دالکی و حله بوشهر
25. بررسی سن و رشد ماهی شیربت (Barbus grypus) در رودخانه های دالکی و حله بوشهر
دوره 5، شماره 1 ، بهار 1390، ، صفحه 57-68

چکیده
   چکیده این مطالعه به‌منظور بررسی سن و رشد ماهی شیربت (Barbus grypus) در رودخانه‌های دالکی و حله بوشهر انجام گرفت. در این تحقیق، تعداد 2494 قطعه ماهی شیربت در طول دوره 14 ماه نمونه‌برداری صید گردید. بیشترین ...  بیشتر